04 Mart 2013 11:32

Old Trafford’da erken final

Bir yanda Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Mesut Özil... Diğer yanda ise Wayne Rooney, Robin Van Persie, Nani...Dünyanın en iyilerini karşı karşıya getiren karşılaşma bugün 21.45’te Cüneyt Çakır’ın işaretiyle, Old Trafford’da başlayacak.İlk karşılaşmada İngiliz ekibi Manchester United ve Real Madrid, Santiago Bernabeu’d

Old Trafford’da erken final
Paylaş

Bir yanda Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Mesut Özil... Diğer yanda ise Wayne Rooney, Robin Van Persie, Nani...
Dünyanın en iyilerini karşı karşıya getiren karşılaşma bugün 21.45’te Cüneyt Çakır’ın işaretiyle, Old Trafford’da başlayacak.
İlk karşılaşmada İngiliz ekibi Manchester United ve Real Madrid, Santiago Bernabeu’da karşılaşmış, Danny Welbeck ve Cristiano Ronaldo’nun karşılıklı golleriyle maç eşitlikle tamamlanmıştı.
Zorlu deplasmandan beraberlikle dönerek avantaj sağlayan Machester United, geçtiğimiz hafta içinde Norwich City’i 4-0 yenerek hem moral depoladı hem de en yakın takipçisiyle puan farkını 15’e çıkardı.

DAVID DE GEA GÜVEN VERİYOR

İlk karşılaşmada kalesinde devleşen David De Gea’nın, bu maçtaki performansı da kırmızı şeytanlar adına önemli. Hücum ve savunma hattında kusursuz bir takım olmayı başaran Manchester United’da en zayıf halka genç sağ bek oyuncusu Rafael Pereira.
Evinde oynayacak olması ve ilk maçtan avantajlı bir skorla dönmesi MANU’yu tura daha yakın gibi gösterse de Real Madrid kalitesindeki bir takım da yabana atılamaz.
1 hafta içerisinde ezeli rakibi Barcelona’yı iki kez yenmeyi başaran Real Madrid, aynı zamanda İspanya Kupası’nda da finale kalmayı başardı. Son dönemde hücumda Luka Modric’in artan performansı ve savunmada Raphael Varane’nin güven vermesi Jose Mourinho’yu rahatlatıyor.
“Takımdan gönderilecek, Galatasaray’a gelecek, ülkesine dönecek...” Bütün bu tartışmaları geride bırakarak Real Madrid formasıyla eski günlerini hatırlatan Kaka da Mourinho’nun önemli kozlarından. Ancak kuşkusuz Mor Menekşeler bu maçta da en çok Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo’ya güveniyor.

MIRCEA LUCESCU CEHENNEME GİDİYOR

Şampiyonlar Ligi’nde parlayan Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund, Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar Donetsk’i ağırlıyor. 2-2 biten ilk maçın ardından evine avantajlı skorla dönen Alman ekibi, ülkesinde Almanya Kupası’nda Bayern Münih’e yenilip kupaya veda etse de Şampiyonlar Ligi’nde henüz mağlubiyeti bulunmuyor.
Robert Lewandowski- Marco Reus ve Mario Götze gibi yetenekli oyuncularıyla hücumda gol sıkıntısı çekmeyen Dortmund her maç tribünleri tamamen dolduran ateşli taraftarının da desteğini arkasına alarak turu geçmeyi hedefliyor.
Mircea Lucescu ile senelerdir zirveye oynayan Shakhtar Donetsk, Avrupa kupalarındaki istikrarını  da sürdürüyor. Kendi evinde oynadığı maçta birçok şanstan yararlanamayan Ukrayna ekibi rakibinin ender gelişen ataklarına da engel olamayınca farklı kazanabileceği karşılaşmadan beraberlikle ayrılmıştı.
Signal Iduna Park’ta 80 bin kişinin cehenneme çevirdiği stadyumda sahaya çıkacak olan Shakhtar Donetsk ekibinin en büyük kozu takımı adına 19 maçta 18 gol atmayı başaran Henrikh Mkhitaryan. Maçı Slovenyalı Damir Skomina yönetecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Judo Şampiyonası bitti

SONRAKİ HABER

HDK'ye saldırı Hopa'da kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...