27 Nisan 2011 12:28

Hakları ve talepleri için...

TUZLA Organize Sanayi Bölgesi işçileri taleplerini daha güçlü dile getirebilmek için 1 Mayıs hazırlıklarını hızlandırdı. Çalışmalarını 35 iş yeri üzerinde yoğunlaştıran işçiler, iş yeri toplantıları ve mahallelerde bildiri dağıtımları yapıyorlar. İşçiler, iş yerlerinde yaşanan sorunların etrafında birl

Hakları ve talepleri için...
Paylaş
Erdem Geyik

TUZLA Organize Sanayi Bölgesi işçileri taleplerini daha güçlü dile getirebilmek için 1 Mayıs hazırlıklarını hızlandırdı. Çalışmalarını 35 iş yeri üzerinde yoğunlaştıran işçiler, iş yeri toplantıları ve mahallelerde bildiri dağıtımları yapıyorlar. İşçiler, iş yerlerinde yaşanan sorunların etrafında birleşerek mücadeleyi ortaklaştırmaya çalışıyorlar.

Tuzla Kurultay Komitesinin çağrısıyla yürütülen çalışmalarda işçiler şu talepleri dile getiriyorlar: Sendikalşma önündeki engellerin kaldırılması, taşeronlaşmanın yasaklanması, ücretlerin artırılması, çalışma saatlerinin düşürülmesi. Seçim öncesi yapılacak 1 Mayıs mitinginin önemine dikkat çeken işçiler, 1 Mayısta hükümetin ve sermayenin saldırılarına püskürtmek için güç biriktireceklerini dile getirdiler.

FABRIKALARDAN BAŞLAYARAK

TEKSİF Sendikasının örgütlü olduğu Rimaks Tekstil İş Yeri Baştemsilcisi Hasan Güneş, sermaye ve hükümetin saldırılarına karşı birleşmek için 1 Mayısı daha iyi değerlendirmek ve daha çok işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Seçimin ardından kıdem tazninatı, işten atma, taşeronlaştırma gibi saldırıların artacağına dikkat çeken Güneş, “Gerçek bir demokrasi ve barış için, sendikal bürokrasiye karşı, tüm işçi haklarının kazanılması ve güçlü bir birliktelik için 1 Mayısta alanlarda olacağız” dedi.

ÖNCELİK İŞ YERİNDE BİRLİK

Deri-İş’in örgütlü olduğu Ada Deri İş Yeri Baştemsilcisi Özgür Canpolat, sanayide kuralsız çalışmanın son bulması, örgütlü-örgütsüz tüm işçilerin kendi talepleri etrafında birleşerek daha güçlü ses çıkarması için 1 Mayısı önemsediklerini söyledi. İş yerlerinde birliği sağlamaları halinde, ülkede yaşanan tüm sorunlara çözüm üreten bir güç haline geleceklerini ifade eden Canpolat, 1 Mayıs için Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’nin iki giriş kapısında bildiri dağıttıklarını, iş yeri ve temsilciler toplantıları yaptıklarını bildirdi. Canpolat, 1 Mayıs sabahı da Deri-İş Tuzla Şubesi önünde yapacakları yerel kutlamanın ardından alana gideceklerini söyledi.

İLK HEYECANLA 1 MAYISA

Petrol-İş Sendikasının örgütlü olduğu Sa-ba İş Yeri Baştemsilcisi Barış Ozan, fabrikalarında genç işçilerin çoğunlukta olduğunu ve ilk kez 1 Mayısa katılacaklarını ifade etti. Bunun heyecan yarattığını kaydeden Ozan, bildiri dağıtarak ve toplantılar yaparak tüm işçilerin alana katılmasını sağlamaya çalıştıklarını bildirdi. Ozan “Bunun yanı sıra mahalledeki, çevremizdeki eşimizi, dostumuzu ve akrabalarımızı da 1 Mayıs alanlarına katmak için hazırlık yapıyoruz” dedi.

ALANDA OLACAĞIZ

Kale Kilit’te sendikasız olarak çalışan işçilerden Ceren Can, çoğunlukla genç kadın işçilerin çalıştığı fabrikada en önemli sorunun ücretlerin düşük olması ve sosyal hakların yokluğu olduğunu söyledi. İşçi Kurultayı çalışmalarıyla işçi haklarının ne olduğu, sendikalaşma fikrinin geliştirilmesi ve haklarının alınması için örgütlenmenin ihtiyaç olduğunun anlatılması ihtiyacının hen gün arttığını ifade eden Can, 1 Mayısta işçi arkadaşlarıyla birlikte mutlaka alanda olacaklarını bildirdi. Balon fabrikasında çalışan Mehmet Ali Gülen, 1 Mayısın hep kavga ve polis saldırılarıyla gündeme geldiğini, Kürt bayramı olarak gördüğünü ve bu nedenle daha önce katılmayı düşünmediğini söyledi. Yaşam koşullarının kötüye gitmesi ve işçi kurultayı çalışmalarında yaptıkları tartışmalardan dolayı bu fikrinin değiştiğini dile getiren Gülen, bu yıl 1 Mayısta alanda olacağını kaydetti. İş yerindeki arkadaşlarını da alana çağırdığını belirten Gülen, “Kürt sorunu ve seçim tartışmaları işçi haklarının ve 1 Mayısın daha da önünde. İşçiler kendi haklarına sahip çıkmadıkça, başka sorunları da umursamıyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Topkapı'da yerel kutlama

SONRAKİ HABER

İşte AKP’nin demokrasisi bu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa