04 Mart 2013 10:46

TİS taslağının arkasındayız

Ülkemizde oluşmuş yanlış bir sendikal alışkanlık ve yönetim biçimi var. Sendika yönetimleri ve yetkilileri tarafından, işçilerin sorunları, talepleri tartışılmadan, işyeri temsilcileri ve işçilerin haberi olmadan toplu iş sözleşme taslakları hazırlanır, işçilerin adına işverenle kapalı kapılar arkasında görüşme

TİS taslağının arkasındayız
Paylaş
Aliağa İZENERJİ-İZSU İşyeri Komitesi

Bizler İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ İşçileri DİSK Genel İş Sendikası 2 No’lu Şubede örgütlü işçiler olarak, daha önce işçilerin adına hazırlanmış ve sonuçlanmış Toplu İş Sözleşme Taslağını bu sefer işçilerin katılımıyla sendika yönetimi ve işyeri temsilcileriyle birlikte hazırladık.
Bu yöntemle, işçi arkadaşlarımız sürece müdahil oldu, bu durum hazırlanan taslağın her koşulda arkasında durmayı ve süreci sahiplenmeyi de beraberinde getirdi.
Uzun bir süre yetki beklendikten sonra ilk oturum 12.02.2013’te yapıldı. Sürecin sağlıklı yürütülmesi ve sahiplenilmesi açısından İzenerji İzsu’da çalışan sayaç okuma, açma-kesme, tamir bakım işçileri olarak 22 hizmet biriminde çalışan başta işyeri sendika temsilcileri daha önce oluşturulmuş işyeri komiteleriyle birlikte Toplusözleşme sürecinin işleyişini takip ederek biz dizi etkinlik çalışma programı belirledik.
Toplusözleşme sürecinin biz işçiler açısından başta iş güvencesi olmak üzere alın terimiz ve geleceğimizle ilgili kararların alındığı bir süreç olarak algılanmasını, insanca yaşanabilir bir ücret ve çalışma koşullarının belirlenmesini, Toplu Sözleşme sürecinin bir sendikal eğitim sürecine dönüştürülmesini hedefliyoruz.
Bu süreçle ilgili İZSU’da 22 hizmet biriminde çalışan işçiler, 23.03.2013’te Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı ve yöneticileri işyeri temsilcilerinin katıldığı geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Başta işçilerin sorunlarının dile getirildiği toplantıda bütün işçilerin bu sürece dahil edilmesi, görüşülmekte olan toplu iş sözleşmesi taslağının sonuna kadar arkasında durulması kararı alındı.

*İZMİR

ÖNCEKİ HABER

Bilimin aydınlığında barış

SONRAKİ HABER

İşçiler de siyaset yapabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...