27 Nisan 2011 12:26

Topkapı'da yerel kutlama

TEKSİF Topkapı Şubesi örgütlü olduğu iş yerlerinde bildiri dağıtarak ve afiş asarak 1 Mayısa çağrı yapıyor. Gazetemize konuşan Şube Başkanı Naim Akın, bu yıl önceki yıllara göre daha iyi katılım sağlayacaklarını bildirdi. Topkapı bölgesinde İşçi Kurultayı yaptıklarını hatırlatan Akın, kurultayda işçilerin ö

Topkapı'da yerel kutlama
Paylaş
Tekim Surun

TERAZİDERE’DE YEREL KUTLAMA

Topkapı Kurultay Komitesi olarak Terazidere’de örgütsüz  çorap ve triko işçilerinin de katılacağı yerel kutlama yapma kararı aldıklarını dile getiren Akın, Bıçakçılar sitesinin önünden Çelik Çorap’a yürüyeceklerini söyledi.

Terazidere’de bulunan çorap atölyelerinde görüştüğümüz işçiler de 1 Mayısa katılacaklarını bildirdiler. Gece vardiyasında çay molasın konuştuğumuz İşçilerden Hüseyin Özparlak, pek çok işçinin sigortasız çalıştırıldığına dikkat çekti. Yerel kutlamanın önemli olduğunu ve dikkat çekeceğini belirten Özparlak, işçi arkadaşlarıyla bu kutlamaya katılacağını anlattı.

3 çocuğunun da hastalıkla boğuştuğunu söyleyen Hasan Yigitoğlu, sigortasız çalıştırılan işçilerden. Ayda 1000 lira ücret alan Yiğitoğlu, bu parayla geçinemediğini söyledi. Daha önce çalıştığı iş yerinde gece iş kazası geçirdiğini ve parmağının yaralandığını ifade eden Yiğitoğlu, “Ben de yalnız olduğum için bırakıp gittim. Ertesi gün patron işten attı dedi. Parmağımın bir tarafını hâlâ hissetmediğini  söyleyen Yiğitoğlu, “İşçilerin hiçbir güvencesi yok. Ben de yavaş yavaş da olsa bilinçleniyorum. Arkadaşlarla birlikte 1 Mayısa katılacağım” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Diyarbakır’da zalimce uygulamalar var’

SONRAKİ HABER

Hakları ve talepleri için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...