Asgari ücreti işçiler belirlesin
Yapılması gereken asgari ücret görüşmelerine patronların alınmaması, asgari ücreti işçi, işçi sendikaları ve devlet yetkililerinin belirlemesi.

Fotoğraf: Evrensel
DEÜ Hastanesinden bir sağlık işçisi
İzmir
Sevgili arkadaşlar, yine asgari ücret görüşmeleri başlıyor. Bütün işçi kardeşlerimize hayırlı olsun demek isterim ama ne yazık ki diyemiyorum. Çünkü asgari ücret yine açlık sınırının altında kalacak ve gıda, giyim, elektronik eşya, ev kirası, yol parası, benzin, konut yakıtı, elektrik, su; kısacası bütün kalemlere gelen zamlar durmayacak.
Seçim zamanında piyasa zam oranları düşük tutuluyor ve seçimden hemen sonra herkes bize yükleniyor. Keşke her ay seçim olsa da bizler de her ay daha rahat geçinebilsek ama bu mümkün değil ne yazık ki.
Yapılması gereken ise asgari ücret görüşmelerine patronların alınmaması, asgari ücreti işçi, işçi sendikaları ve devlet yetkililerinin belirlemesi. Salt çoğunluk patronlarda ve devlette değil, işçilerde olsun.
Evrensel'i Takip Et