27 Nisan 2011 11:10

‘Sürgünlerin sebebi AKP kadrolaşması'

ADALET Bakanlığı’nda yaşanan kadrolaşma ve sürgünler Büro Emekçileri Sendikası (BES) tarafından protesto edildi.BES Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Fikret Aslan, hükümetin siyasi kadrolaşma amacıyla sürgüne başvurduğunu söyledi.AKP hükümetinin kadrolaşma çabaları giderek daha fazla tepki topluyor. BES Ank

‘Sürgünlerin sebebi AKP kadrolaşması'
Paylaş

BES Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Fikret Aslan, hükümetin siyasi kadrolaşma amacıyla sürgüne başvurduğunu söyledi.

AKP hükümetinin kadrolaşma çabaları giderek daha fazla tepki topluyor. BES Ankara 1 Nolu Şube, AKP’nin kadrolaşırken üyelerine uyguladığı baskıya dikkat çekmek için Adalet Bakanlığı önünde basına açıklaması yaptı.

Şube Başkanı Fikret Aslan, AKP’nin “kendi yandaşlarına kadro açmak için” kuruma yıllardır emek vermiş yargı emekçilerini gözden çıkardığını söyledi. Sürgün edilen emekçilerin çalışma yaşamında dürüstlüğüyle tanındığına dikkat çeken Aslan, bir kısmının Adalet Bakanı tarafından bir çok defa ödüllendirildiğini belirtti.

Adalet Bakanlığı’nda pervasız bir şekilde siyasi kadrolaşma yaşandığını vurgulayan Aslan, sürgün ve baskılar nedeniyle çalışanların huzurunun ve motivasyonunun kalmadığını ifade etti. Aslan, “Adalet Bakanlığı’nı personelle uğraşmak yerine, yargı emekçilerinin yıllardır dile getirdiği haklı ve meşru taleplerini çözmeye çağırıyoruz” dedi. Sürgünlerin derhal durdurulması gerektiğini belirten Aslan, 4-b ve 4-c statüsünde çalışanların da bir an önce kadroya alınmasını talep etti. Aslan, tüm yargı emekçilerini BES çatısı altında birleşerek mücadeleye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Raci Tetik hakkında suç duyurusunda bulunuldu

SONRAKİ HABER

Hatay’da aday tanıtımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa