02 Mart 2013 11:35

Uğur İnşaat mağdurları aylardır evlerini istiyor

Gaziantep Şehitkâmil ilçesi AKP Meclis Üyesi Mehmet Cengiz Uğur’a ait Uğur İnşaat’ın iflas erteleme istemesinden sonra ev hayali kuran aileler mağdur olmuştu.Evlerini alamayan aileler, aylardır evlerini alabilmek için başvurmadıkları kapı kalmadı. Antep’te, ünlü işadamlarından AKP milletvekillerine kadar herkesle gör

Uğur İnşaat mağdurları aylardır evlerini istiyor
Paylaş
İnanç Yıldız

Evlerini alamayan aileler, aylardır evlerini alabilmek için başvurmadıkları kapı kalmadı. Antep’te, ünlü işadamlarından AKP milletvekillerine kadar herkesle görüşen mağdurlar, Ankara’ya meclise kadar gitmiş sorunlarına çözüm aramışlardı. Ancak AKP’liler Ankara’da da kendilerine ilgi göstermedi. Gazetemizde de daha önce sorunlarını dile getirdiğimiz mağdurlar, aileleriyle Yeşilsu Parkında bir kez daha toplanarak eylem yaptılar. Kendilerine ilgi göstermeyen AKP’yi sert dille eleştiren mağdurlar, evlerinin kendilerine verilmesini istiyorlar.

DERNEK KURDULAR

Mağdurlar adına Yeşilsu Parkında basın açıklamasını okuyan Hüseyin Yalçın, şimdilerde nitelikli dolandırıcılığının adının iflas erteleme olduğunu söyleyerek, Uğur İnşaat sahibinin iflas erteleme isterken başka şirket isimlerinde faaliyet yürüttüğüne dikkat çeken açıklamada “Ne hikmetse Allah yürü ya kulum der ya Bizim Mehmet Cengiz Uğur koşuyor. Devletimizde 20’ye yakın ihale alıyor” diye konuştu. Yalçın, İflas eden kişinin kendileri gibi dolmuşa binmesi gerektiğini, normal dairede oturması gerektiğini söyledi. Karşılarında ben yaptım oldu diyen bir mantık olduğunu vurgulan Yalçın, “Bu şarkı böyle bitmeyecek dedik ve İnşaat Şirketleri Mağdurları ve Barınma Hakkı Derneğini kurduk. Artık kurumsal bir yapı halinde mücadele ediyoruz” dedi.

ANKARA’YA KADAR GİTTİLER

Son çare olarak Ankara’ya meclise gitmelerine de değinen Yalçın, BDP, CHP, MHP ile görüştük. Antep’in 12 milletvekili olduğu biliyorduk, yanılmışız. Yanımızda 2 tane Antep vekili varmış” diye konuştu. İnşaat sahibinin AKP’li olmasından dolayı Ankara’da AKP ile görüşmek istediklerini belirten Yalçın, ancak kendilerinin akşama kadar beklettirilip, görüşülmediğini söyledi. Başbakan’ın 10 sene önce iktidar olmadan önce “Biz kimsesizlerin kimsesi olacağız” ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözlerini söylediğini hatırlatan Yalçın, “Başbakanımız, Uğur İnşaat mağdurları sizin üyenizin mağdurları. Başbakanımızla görüşemedik, görüştürülmedik. Sanıyorlar ki sorunu göstermezsek, sorun çözülür. Ama öyle olmuyor. Bu dava Gaziantep’in artık” diye konuştu. Yalçın, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Kadın ve çocukların taşıdıkları dövizlerde " Hocaefendi Uğurun Kulağını Çek ", " Din Allah Diye Bizi Soydular ", " Baklava Çal Hapis yat, Dairemi çal, Yan Gelip Yat" " Birisi gemicik birisi inşaat şirketi alır oğulcuklarına", “Baba benim Odamı Kim Aldı" yazılıydı. Mağdurların eylemine çeşitli siyasi partiler ve KESK’te destek verdi. (Gaziantep/EVRENSEL)



 

ÖNCEKİ HABER

Gen transferi değil, süt bankacılığı

SONRAKİ HABER

6. Filo selamı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...