27 Nisan 2011 10:43

Sınıra askeri yığınak yapılıyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik (Rubarok) beldesi ile Federal Kürdistan sınırında geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.Şemdinli’ye bağlı Derecik (Rubarok) beldesinde Federal Kürdistan sınırında bulunan Koçyiğit (Gelit),Yol ve Federal Kürdistan topraklarında bulunan Zit köyü alanlarına helikopterlerle asker b

Sınıra askeri yığınak yapılıyor
Paylaş

Şemdinli’ye bağlı Derecik (Rubarok) beldesinde Federal Kürdistan sınırında bulunan Koçyiğit (Gelit),Yol ve Federal Kürdistan topraklarında bulunan Zit köyü alanlarına helikopterlerle asker bırakıldığı öğrenildi. Ayrıca Balkayalar (Govend Dağı) eteklerine de Derecik taburundan askerlerin konumlandığı belirtiliyor. Bölge üzerinde skorski ve kobra helikopterleri dolaşırken, Derecik Taburu’ndan Balkaya ve Koçyiğit (Gelit) alanına obüs topları ile atış yapıldığı kaydedildi.

Dün öğle saatlerinde ise Van istikametinden Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığına 50 araçtan oluşan cephane getirildi. Ayrıca sınıra gönderilmek üzere yüzlerce askerin de sivil 10 otobüsle bu bölgeye getirildiği belirtiliyor. Barış taleplerinin yoğunlaştığı ve seçimlerin yaklaştığı bir süreçte yaşanan askeri hareketlilik büyük bir operasyonun başlayacağı ve çatışmaların yoğunlaşacağı endişesine neden oluyor. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kahraman yapan neydi onları

SONRAKİ HABER

Tavrımız işçi sınıfından yanadır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...