27 Nisan 2011 10:31

Lüleburgaz gençliği 1 Mayıs'a

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Lüleburgaz’da da yüzlerce liseli şifre skandalına karşı sokaklara döküldü.

Lüleburgaz gençliği 1 Mayıs'a
Paylaş

BİRKAN BULUT

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Lüleburgaz’da da yüzlerce liseli şifre skandalına karşı sokaklara döküldü. Liselerde kurulan komiteler sınıf, sınıf, okul, okul gezdi. Bildiriler dağıtıldı. Toplantılar düzenlendi. İki haftada iki eylem düzenlendi. Pınarhisar Lisesi boykot yaptı. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz de bize destek verdi. Ama yetmez! Çünkü şifre skandalı çözülmedi. Çözülmesi bir yana başbakan çıkıp gençlere kabadayılık tasladı. Milyonlarca gence provokatör dedi.

Ancak yılmayacağız! YGS iptal edilmesi yetmez. Çünkü hiç kimse bundan sonraki sınavlarda şifre olmayacağının güvencesini veremez. Ayrıca şifre olmasa bile bu sınavlar adaletsiz sınavlardır. Bu nedenle sınavların kaldırılmasını, dershanelerin kapatılmasını, şifrecilerin yargılanmasını, eğitim sisteminin değiştirilmesini istiyoruz. Parasız eğitim sınavsız üniversite istiyoruz!

Bu nedenle Lüleburgaz Lise ve Dershane Öğrencileri pankartımızla 1Mayıs’a katılıyoruz. Saat 11.00 de hükümet Konağı önünde toplanılıp Kongre Meydanı’na yürüyeceğiz.

ATAKAN DURMAZ
Ekrem Abi: Özgürce yaşam ve özgür eğitim öğretim istiyoruz.

Mustafa: Her insanın okuya bileceği bir ülke istiyoruz.
Aslı: Hayallerimizdeki üniversitenin gerçek olmasını istiyoruz.
Ayşe Abla: Parasız eğitim sınavsız üniversite deyince… İşsiz kalmaz herkes okur ve çok güzel olur.
Mustafa: Ben ilk eyleme katıldım ama ikincisine katılamadım. Duyduğuma göre güzel olmuş. İlk eylem çok süperdi.

Ayşe Abla: Eylemdeki pankartlar on numaraydı, ortam çok güzeldi hava biraz soğuk da olsa biz ortamı ısıttık.

Aslı: Eylemde arkadaşlarımla beraber yan yana çok güzel oldu.

Mustafa: Herhalde yani kaçar mı?
Aslı: 1Mayıs’ta arkadaşlarımla beraber orada olmaya çalışacağım.
Ayşe Abla: 1 Mayıs’a kesin katılırım. Tutup kolundan arkadaşlarımı bile getiririm

YAĞMUR ARDA

Bu sene üçüncüye girdim sınava. Şifre olayı benim için sürpriz olmadı. Yüz binlerce gencin hakkı yenildi. Konservatuar sınavlarına da girdim. O sınavlarda da torpiller dönüyor. Orda kimse sesini çıkarmadı. Ama şifre skandalında sesiz kalmayacağız. Yelken Tiyatro Topluluğu olarak şifre skandalına sessiz kalmayacağız ve 1 Mayıs’a katılacağız.

ZELİHA IRMAK

Dershaneler bozuk eğitim sisteminin göstergesi ve sonucudur. Ancak bu eğitim sisteminde öğrenciler dershanelere mahkûm edilmiştir. Aileler zar zor çocuklarını dershanelere gönderiyorlar. Bunu bir sorumluluk sayıyorlar. Öğrenciler bu durumdan memnun değil ve artık bir çözüm istiyor. Bizler de 1 Mayıs’a Lüleburgaz Lise ve Dershane Öğrencileri olarak katılalım, destek verelim! İki, üç –belki daha fazla- yıldır sınava giren öğrenciler artık geleceğe tamamen umutsuz bakmakta, dershanelerde kurslarda hayatını geçirmektedir. Sınavdan ve son zamanlarda şifre olayından başka bir şey düşünemez, konuşamaz oldu gençler. Dershanelerde öğretmenler ise yarış atı misali tüm hızıyla öğrencileri ikinci sınava çalışmaları konusunda öğüt veriyor. Daha yazamadığımız nice sorunlar, talepler. Bunları rahatça haykırabileceğimiz yer 1 Mayıs alanlarıdır. Tüm dershane öğrencilerini 1 Mayıs’ta Saat 11.00’de Hükümet Konağı önünde bekliyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Sendika.org seçkileri çıktı

SONRAKİ HABER

İdil'de doktora polis işkencesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...