HEDEP: Kobane direnişi yarınımızı aydınlatıyor
HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, “Kobane direnişi ile dünya halklarının enternasyonalist dayanışması bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatıyor” açıklaması yaptı.

Fotoğraf: MA
HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, 1 Kasım Dünya Kobane Günü’ne dair Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça yazılı açıklama yayımladı.
HEDEP Eş Başkanları, “9. yıl dönümünde Kobane’de IŞİD karanlığına karşı insanlığın kazandığı zaferi selamlıyoruz. Türkiye’de iktidar, emrindeki mahkemeler üzerinden Kobane’de ortaya çıkan ortak mücadele ve aydınlığın zaferiyle hesaplaşmak istiyor. Kobane kumpas davasında yargılanan arkadaşlarımıza bir kez daha mücadeleyi büyütme sözü veriyoruz. Kuzey-Doğu Suriye Yönetimi topraklarına yapılan saldırıların IŞİD’in yapamadığını tamamlamaya dönük olduğunu biliyoruz. Ortak ve demokratik bir yaşamın filizlendiği Rojava halklarıyla dayanışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” denildi.
DÜNYA KOBENE GÜNÜ'NE DAİR KANUN TEKLİFİ
HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan da 1 Kasım'ın "Dünya Kobane ile Dayanışma Günü” olarak kabul edilmesi için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.
IŞİD gibi örgütlerin büyük bir yıkıma neden olduğu anımsatılan teklifte, IŞİD'in Kürtlerin yoğun bir şekilde yaşadığı Kobane’ye dönük başlattığı saldırıya işaret edildi. Teklifte, bu saldırılara karşı tarihsel bir direnişin gösterildiği ifade edildi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et