27 Nisan 2011 10:07

‘Kadın hekime şiddet uygulayan Kaymakam görevden alınsın’

Ankara Tabip Odası’nda (ATO) düzenlenen bir basın toplantısı ile toplumda sağlık çalışanlarına yönelik tırmanan şiddetin endişe verecek boyutlara ulaştığına dikkat çekildi. ATO Genel Sekreteri Selçuk Atalay, Diyarbakır’da bir kadın hekimin “emrini yerine getirmediği” gerekçesiyle kaymakam tarafından darp edilmesin

‘Kadın hekime şiddet uygulayan Kaymakam görevden alınsın’
Paylaş

‘BU ŞİDDET TÜM HEKİMLERE UYGULANIYOR’

Atalay, “Bu şiddetin hepimize, tüm hekimlere, sağlık çalışanlarına yönelik olduğunu biliyoruz. Sağlıktaki aksaklıkların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını işaret eden, yaşanan tüm aksaklıkların sorumluluğunu hekime yıkmakta sakınca görmeyen yöneticiler, hekimlere yönelik şiddetin sorumlusudurlar” dedi.

Sağlık çalışanlarının ve kamuoyunun vicdanının rahatlaması gerektiğini kaydeden Atalay, Kocaköy Kaymakamı Mehamet Gürbüz’ün görevden alınması ve gerekli yasal işlemlerin yapılması gerektiğini vurguladı.

ATO Aile Hekimliği Çalışma Grubu Koordinatörü Handan Yüksel ise “Sağlıkta Dönüşüm  Programı” denilen sistemin şiddeti artırdığını ifade etti. Bir aile hekimine hasta bakımı ile ilgili tüm görevlerin yüklendiğini kaydeden Yüksel, hekimin ise bu yükün altından kalkamadığında halk ile karşı karşıya geldiğini söyledi.

ATO Kadın Hekim Komisyonu üyesi Handan Kurtbaş ise, kadın hekimlerin şiddet meselesini ciddi bir sorun olarak ele aldığını ve özellikle kadın şiddeti üzerine bir duyarlılık ve bilinç yaratma çabası içerisinde olduklarını ifade etti. Şiddeti uygulayanın bir erkek idareci, şiddete maruz kalanın ise bir kadın hekim olmasının tesadüf olmadığını vurgulayan Kurtbaş, sağlık alanında her türlü şiddetin önlenmesi gerektiğini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taksim Meydanı barış meydanı olsun!

SONRAKİ HABER

"Çılgın proje değil adalet istiyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...