27 Nisan 2011 09:58

TTB’den gazetemize ve Hayat TV’ye teşekkür

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, dün gönderdiği ayrı ayrı iki mesaj ile Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu Ailesi’ne teşekkür etti.Bilaloğlu mesajlarında, “Sağlık haktır; herkese sağlık güvenli gelecek” perspektifi ile “Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı Çok Ses TekYü

TTB’den gazetemize ve Hayat TV’ye teşekkür
Paylaş

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, dün gönderdiği ayrı ayrı iki mesaj ile Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu Ailesi’ne teşekkür etti.

Bilaloğlu mesajlarında, “Sağlık haktır; herkese sağlık güvenli gelecek” perspektifi ile “Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı Çok Ses TekYürek” etkinlik zinciri sürdürüyor” diye bilgi verdikleri, 19-20 Nisan 2011’de iki gün boyunca kendilerine özgü bir GöREV/GREV gerçekleştirdikleri hatırlatıldı.  “Büyük bir özgüvenle, hiç kimseye zarar vermemek için azami özenle ve hiçbir tartışmaya yer vermeyecek şekilde katılımlı, coşkulu iki gün geçirdik” denilen mesajlarda, şu görüşe yer verildi: “Her işin başı sağlık denir, deriz. Türkiye’de yaşıyoruz. Aynı tarihlerde yaşanan ‘YSK krizi’ bunun böyle olmadığını gösteriyor. Çünkü sağlığın ön koşulları/temel bileşenleri vardır: Demokratik bir ülke, barış/çatışmasızlık, özgürlük… Bunların olmadığı yerde ‘sağlığa’ sıra zor geliyor. Haber programlarında ‘gündem’ olabilmek ya da sağlıklı bir ülke için etkinliklere katılabilmek  çekinilecek bir  ‘iş’ olabiliyor. Böylesi bir Türkiye’de, insanların ‘hakkımı ararsam başıma bir şey mi gelir’ endişesi yaşadığı, korku içerisinde olduğu bir ülkede, inanın çok katılımlı bir etkinlik yaptık. Sağlık gibi hassas bir alanda büyük kitleler olarak ‘itiraz nasıl edilir, hak nasıl aranır’ı gösterdik. Nüfusun az olduğu illerde, idari baskı karşısında bir araya gelinemeyen yerlerde ve özel sağlık sektöründe katılımın düşük ya da ol(a)madığını biliyoruz. Ama bunların hiçbiri, 19-20 Nisan’ın Türkiye tarihinin en katılımlı sağlık(çı) eylemi olduğu gerçeğini değiştirmez, değiştiremez.”

Gerek bu etkinliklerinin duyurulmasında, gerekse de destekleyen haber ve programlarımızla verdiğimiz katkı için “teşekkür” eden Bilaloğlu, “Önümüzdeki günlerde yürüteceğimiz eylemler ve girilen seçim ortamı nedeniyle ‘sağlıklı seçim, seçimde sağlık’ etkinliklerimize de ilgi göstereceğinizden eminiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler söz hakkı istiyor

SONRAKİ HABER

Taksim Meydanı barış meydanı olsun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...