14 Ekim 2023 13:23

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Bakan Işıkhan’a seslendi: İşçilerin yanına bekleriz

Sevda Karaca, Gaziantep ziyaretini Bakanlığın sosyal medya hesabından duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı işçileri dinlemeye davet etti.

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Bakan Işıkhan’a seslendi: İşçilerin yanına bekleriz

Fotoğraf: Evrensel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Gaziantep ziyaretini Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılması üzerine Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Bakan’a çağrıda bulundu. Programında Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep AKP İl Başkanlığı ziyaretleri ve Şahinbey 6. Kitap günleri açılışına yer veren Bakan’a Karaca işçileri ziyaret etmesi için seslendi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Karaca “Sizi, bu zamana kadar soru önergeleri ve paylaşımlarla da gündeme getirdiğimiz;

Deprem yardımı patron tarafından iç edilen Eruslu işçileri

Daha yeni milyonluk teşvik verdiğiniz, ama işçileri daralma nedeniyle işten çıkarmakla tehdit eden Şireci fabrikasının işçileri

Ek zam talebiyle eylem yapan, sendikalaştıkları için işten çıkarılan Erkaplan işçileri

Ek zam talebiyle eylem yaptığı için baskıya uğrayan Artemis işçileri

Alınmayan önlemler yüzünden elleri kopan Akınal Sentetik işçileri

Yine alınmayan önlemler yüzünden birkaç gün önce makinede bacağı kopan ve halen hastanede olan Tüter Plastik işçisi Rüstem Topaloğlu

Ek zam talebiyle halen direnişte olan Vera Ambalaj işçilerini de görmeye, sorunlarını dinlemeye davet ediyoruz.

Size bu işçilerin durumu hakkında defalarca soru önergesi verdik, genel kurulda sorduk, yanıt vermediniz. Gidip kendi gözlerinizle görün, kendiniz konuşun, işçilerle birlikte hazırladığımız sorulara neden yanıt vermediğinizi, neden doğru düzgün bir denetim yapmadığınızı bizzat kendiniz anlatın. İşçilerin de beklentisi bu yönde” dedi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et