27 Şubat 2013 09:31

Savunma sırası bizde

Polis kurşunuyla hayatını kaybeden, Baran Tursun, Çağdaş Gemik, Engin Çeber, Ferhat Gerçek, Alattin Karadağ, Uğur Kantar, Aykut Alıcı, Cem Aygün, Şerzan Kurt, Emrah Gezer ve Çağrı Danışman’ın aileleri cüppe giydi. Avukatlarının tutuklanmasına tepki gösteren aileler, “Onlar ezilenlerin, yoksulların savunmasını yaptı&rdq

Savunma sırası bizde
Paylaş

Ankara Barosunda buluşan acılı aileler ortak bir basın açıklaması yaptı. Aileler adına ortak açıklamayı yapan Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun, son yapılan tutuklamalarla kendilerini savunacak avukat kalmadığını ifade etti. Tursun, “Bugün bizler, hile ve entrikalarla donatılmış montajlı iddialarla tutuklanan avukatlarımızı savunuyoruz” dedi. Yargının açmaza düştüğünü söyleyen Tursun, yaşanan sürecin vatandaş ve devlet arasındaki kavgadan, hukukçular ile devlet arasındaki kavgaya dönüştüğünü belirtti.

İstanbul İkitelli’de küpe taktığı gerekçesiyle öldürülen 19 yaşındaki Aykut Alıcı’nın annesi Songül Alıcı da “Biz milyarder değiliz ki başka avukat tutabilelim. Susunca hep biz kaybettik. Avukatlarım serbest bırakılsın, gerekirse açlık grevi yapacağım” şeklinde konuştu.

‘Yürüyüş’ dergisi satmak için evden çıktığı sırada polis tarafından vurulup tekerlekli sandalyeye mahkum edilen Ferhat Gerçek de basın açıklamasındaydı. ÇHD’li 9 avukatın ezilenleri savundukları için tutuklandığını belirten Gerçek, “Halkın adaletsiz bırakılması isteniyor” diye konuştu.

‘POLİS SAVCI, HAKİM BİLİRKİŞİ OLMUŞ’

İşkence ile öldürülen Engin Çeber’in babası ise oğlunun öldürülmesinin ardından dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler’in İçişleri Bakanı olarak terfi ettirildiğini hatırlatarak, “Hukuk nerede?​” diye sordu.

Polisin “dur” ihtarına uymadıkları için öldürülen Çağdaş Gemik ve Cem Aygün’ün babaları da söz aldı. Haşim Gemik, tutuklamaları ‘kalleşçe’ diye nitelerken, İsmet Aygün, ÇHD’li avukatların serbest bırakılmalarını talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yasaklanan barış afişi Mecliste

SONRAKİ HABER

Behzat Ç. ekranlara erken veda ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...