5 Ekim 2023 16:33

Eyleme katılan sendikacılar beraat etti

Eyleme katıldıkları için haklarında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten dava açılan DİSK yöneticileri beraat etti.

Eyleme katılan sendikacılar beraat etti

Fotoğraf: Evrensel

DİSK Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubenin 15 Eylül 2022 tarihinde, belediye işçilerine kadro hakkı tanınması ve zorunlu emekliliğe son verilmesi talepleriyle yaptığı eyleme katıldıkları için haklarında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten dava açılan Dönemin Şube Başkanı Arif Yıldız ve Şube Sekreteri Ercan Ağar beraat etti.

İzmir’de 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde, kimlik tespiti ile başlayan duruşmada savunmalarını veren Arif Yıldız ve Ercan Ağar, anayasal haklarını kullandıklarını ifade etti.

Daha sonra mütalaasını veren savcı, atılı suçun gerçekleşmediğini ve beraatlerine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Yıldız ve Ağar’ın beraatlerine karar verdi.

"KADRO TALEBİ ARTARAK SÜRÜYOR"

Duruşma sonrası açıklama yapan Arif Yıldız, “İşçi sınıfının talepleri yine aynı şekilde devam etmektedir. Bir sene önce bu taleplerle biz yola çıktık. Özellikle kamu işçilerine, emekçilerine 4d statüsünde kadro verilmesi konusunda yaptığımız eylem mahkemeye taşındı. İşçi sınıfının kadro talebi derinleşerek devam ediyor. Bugün işçi sınıfı yoksullukla boğuşurken, vergiyle uğraşırken, 11 bin 400 lirayla geçinmeye çalışırken, iktidar buna çözüm bulmak yerine kendisine muhalif olan, bunun öncülüğünü yapan insanları susturmaya çalışıyor” dedi.

"YİNE SOKAKTA OLACAĞIZ"

Açıklanan orta vadeli program ile işçilerin kıdem tazminatına göz dikildiğini ifade eden Yıldız, “Dün yöneticiydik sokaktaydık, bugün işçiyiz yine aynı sokakta, alandayız. Biz bu haklarımızın gasbedilmemesi için taleplerimizin arkasındayız. Özellikle seçimden sonra maliye bakanının açıklamış olduğu reçeteyle krizin faturası bugün işçiye, emekçiye kesilmek isteniyor. Ama Saray’ın giderlerinden en ufak bir taviz verilmeden, yandaşlarının giderlerinden taviz verilmeden işçiden, emekçiden yönetemedikleri ülkenin faturasını kesmeye çalışıyorlar. Biz yine sokakta, alanda olacağız. Mücadele sonucu kazanılmış hakların gasbedilmemesi için mücadelemizi büyüterek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et