27 Nisan 2011 08:34

Meteoroloji’de hava çalışana yağmurlu

30 milyon TL kâr ettiğini açıklayan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünde çalışanlar, maaşlarını iki aydır eksik alıyor. Duruma tepki gösteren BES üyesi meteoroloji çalışanları hallerini “Hava amirlere güneşli, çalışanlara yağmurlu” şeklinde tanımladı.Devlet Meteoroloji İşleri Ge

Meteoroloji’de hava çalışana yağmurlu
Paylaş

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü çalışanlarının yarısına yakınının Mart-Nisan aylarına ait maaşları eksik ödendi. Mart ayında kişi başına yaklaşık 400 TL ile 800 TL arasındaki eksik ödeme henüz geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Ancak nisan ayında maaşlar yine eksik yattı. Duruma tepki gösteren BES Ankara 2 No’lu Şube üyesi Meteoroloji çalışanları Genel Müdürlük bahçesinde basın açıklaması yaptı.

“Meteoroloji’de hava amirlere güneşli, çalışanlara yağmurlu” yazılı pankart taşıyan BES üyeleri, eksik yatan ücretlerinin bir an önce tamamlanmasını istedi.

BES Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, Maliye Bakanlığının döner sermaye ödemelerinde öncelik sırasını belirleyen yazısı nedeniyle çalışanların mağdur olduğunu söyledi. 18 Şubat 2009 tarihli genelgeye göre döner sermayeden yapılan harcamalarda çalışanların son sırada yer aldığını kaydeden Çakmak, “Bilgisayar, masa, deterjan gibi malzemelere öncelik verilirken, bunları kullanacak olan çalışanlar daha önemsiz olarak değerlendirilmiştir” dedi.

Birçok kamu kurumunda ek ödemelerin genel bütçeden karşılandığını belirten Çakmak, Meteoroloji İşlerinde ek ödemenin döner sermaye işletme müdürlüğü bütçesinden yapılmasının açık bir haksızlık olduğunu söyledi.

Adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesini talep eden Çakmak, 30 milyon TL kâr ettiğini açıklayan Genel Müdürlüğün çalışanların maaşlarını eksik ödemesini eleştirdi. Konuyu Çevre ve Orman Bakanlığı ile Meclis gündemine de taşıdıklarını bildiren Çakmak, insanca yaşanacak sürekli bir gelir için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs şehitleri anıldı

SONRAKİ HABER

‘Gelecek biziz, gelecek şifresiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa