24 Şubat 2013 13:40

5 aile hala mezar bekliyor

ADANA Kozan ilçesinde Gökdere Köprü Barajı faciasının birinci yıl dönümünde kayıp beş işçinin yakınları umutlu beleyişlerini hala sürdürüyor.Geçtiğimiz yıl 24 Şubat 2012 yılında Kozan Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santralinin (HES) tünel kapağının aşırı basınç nedeniy

5 aile hala mezar bekliyor
Paylaş

Geçtiğimiz yıl 24 Şubat 2012 yılında Kozan Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santralinin (HES) tünel kapağının aşırı basınç nedeniyle patlaması sonucu 10 işçinin suya kapılması sonrasında kazada, kaybolan 10 işçiden Eyüp Altuntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yeğen, Erdal Demirelli ve Hasan Bolat’ın cesetlerine ulaşılmıştı. İşçilerden, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Veli Damaksız, Selahattin Aral ve Necmettin Karayiğit tüm aramalara karşın bulunamamıştı.

YILMAZ: BİR ANIT MEZAR İSTİYORUZ

Kayıp işçilerden Latif Değirmenci’nin kayın babası Muzaffer Yılmaz, acılarının büyük olduğun söyledi. Yılmaz, “Aramalardan bugüne kadar bir sonuç alamadık. Bir yıl geçmesine rağmen umudumuz hala devam ediyor. Fakat bir süre önce aramalar kesildi. Yetkililere buradan sesleniyoruz ki kayıplarımızın bir mezarları yok. En azından bir anıt mezarları olsun” diye konuştu.

KİMSE SUÇUNU KABUL ETMİYOR

Bir yıl geçmesine rağmen acılarının hiç değişmediğini kaydeden kayıp beton işçisi Latif Degirmenci’nin (43) eşi Meryem Değirmenci de, “Sürekli arama oldu, fakat değişen bir şey olmadı ve bugüne kadar hiçbir haber yok. Kim istemez gidip bir mezarının başına oturup dua etmeyi” diye belirtti. Duruşmaların devam ettiğini kaydeden açılı eş Değirmenci, “Duruşmalara ben de katılıyorum. Diğer kayıp yakınları da mahkemeyi takip ediyor. Mahkemede duruşmalarda hiç kimse suçunu kabul etmiyor. Suçlu veya suçsuz bilmiyorum. Fakat; ‘ben olayı gördüm. Barajdan su sızıyordu veya herhangi bir tehlikesi vardı’ diyen hiçbir kimse yok. Fakat eşim olaydan dört beş gün önce barajda su sızıntısı olduğunu söylüyordu. ‘Su sızıntısı var, bir kaza çıkacak, baraj patlayacak ama sonumuz ne olacak’ diye birkaç defa bana söyledi” dedi. Devlet yetkililerine seslenen Değirmenci; daha geniş bir arama yapılması talebinde bulundu. Olayla ilgili 17 kişinin yargılanması devam ederken, dördüncü mahkeme 7 Mart 2013 tarihinde yapılacak.


SUÇLU ORTAYA ÇIKARTILSIN

KAYIP Mehmet Yılmaz’ın (37) eşi Neslihan Yılmaz, “Çok acı ve zor günlerimiz geçti. Çocuklarım sürekli babalarını istiyor. Arama çalışmalarının devam etmesini, Kavşak Bendi Barajı’nın boşaltılıp bu alanda da çalışma yapılmasını istiyoruz. Umudumuz hiçbir zaman bitmedi. Umudumuz devam etmektedir. Cenazelerin orada olduğunu düşünüyoruz. Eşimin bir mezarı yok fakat bir anıtının yapılmasın istiyoruz. Biz herkes suçlu demiyoruz ama bunun bir suçlusu vardır. O da ortaya çıktığında cezasını çeksin” dedi. (Adana/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa resesyonu 2013’te de sürecek

SONRAKİ HABER

Mesut Med, ‘Hevî’ ile sesleniyor...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...