26 Nisan 2011 12:14

Varto’da halkın tepkisi sonuç verdi

Varto’da İlçe Kaymakamı Ahmet Günaydın, müdahale sonrası başlayan olayların sona ermesi için Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer ve BDP İlçe Başkanı Sırrı Sever'den talep ettiği görüşmenin ardından Demokratik Çözüm Çadırı’nın yeninden kurulmasına izin verdi. Yurttaşlar çadırı ku

Varto’da halkın tepkisi sonuç verdi
Paylaş

Varto’da İlçe Kaymakamı Ahmet Günaydın, müdahale sonrası başlayan olayların sona ermesi için Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer ve BDP İlçe Başkanı Sırrı Sever'den talep ettiği görüşmenin ardından Demokratik Çözüm Çadırı’nın yeninden kurulmasına izin verdi. Yurttaşlar çadırı kurmaya başlarken, asker ve polis geri çekildi.

Muş'un Varto İlçesi'nde kitleye önce müdahale tehdidinde bulunan İlçe Kaymakamı Günaydın, müdahale sonrası başlayan olayların sona ermesi için Belediye Başkanı Gülşen Değer ve BDP İlçe Başkanı Sırrı Sever'den talep ettiği görüşmenin ardından çadırın yeninden kurulmasına izin verdi.

Yapılan görüşme üzerine Kaymakam Günaydın'ın talebi ile asker ve polis geri çekilirken, yurttaşlar da Demokratik Çözüm Çadırı'nı yeniden Belediye Çay Bahçesi'nde kurma çalışmalarına başladı. Çadırın kurulması çalışması sürüyor. (Muş/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkkari’de bıçak kemiğe dayandı

SONRAKİ HABER

Guantanamo’da Filistinliler de varmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...