26 Nisan 2011 11:52

Hakkkari’de bıçak kemiğe dayandı

Hakkari’de en son BDP ve belediye yöneticileri ile İl Genel Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin gözaltına alınmasıyla kentte tansiyon arttı. Dün Federal Kürdistan Bölgesi’ne çıkmak için Depin mevkiindeki kontrol noktasında oturma eylemi yapan binlerce yurttaş, BDP’lilerin çağrısı üzerine Ha

Hakkkari’de bıçak kemiğe dayandı
Paylaş

Hakkari’de en son BDP ve belediye yöneticileri ile İl Genel Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin gözaltına alınmasıyla kentte tansiyon arttı. Dün Federal Kürdistan Bölgesi’ne çıkmak için Depin mevkiindeki kontrol noktasında oturma eylemi yapan binlerce yurttaş, BDP’lilerin çağrısı üzerine Hakkari merkeze geri döndü.

Geçtiğimiz yıl ağustos ayından itibaren yaklaşık 500 kişinin gözaltına alındığı kentte 100’ü aşkın kişi tutuklandı. Hemen hemen her gün gözaltı ve ev baskınların gerçekleştiği kentte yurttaşlar, kentin artık polis baskısından dolayı yaşanılamaz bir hale geldiğini belirterek, göç alma kararı alacaklarını kaydediyor.

ERDOĞAN: ÖZEL POLİTİKALARIMIZ VAR

2008 yılında Başbakan Erdoğan’ın Hakkari’de söylediği “Ya sev ye terk et” mahiyetindeki “Beğenmeyen çekip gider” sözleri, 12 Eylül Anayasa Referandumunda yüzde 90’ın üzerinde boykotun çıktığı Hakkari için söylediği “Özel politikalarımız var” söylemi ve ardından İçişleri Eski Bakanı Beşir Atalay’ın kente güvenlik adı altında yaptığı ziyaret sonrası polisin Kürt siyasetçilere yönelik tavrında da sertleşme oldu.

Sadece 2010 yılının ağustos ayından bugüne kadar aralarında Belediye Başkanı, belediye başkan yardımcıları, İl genel meclis başkanı ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, kitle örgütleri temsilcileri, BDP İl ve İlçe başkanları, BDP yöneticileri, BDP Kadın ve Gençlik çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 500 kişinin gözaltına alındığı kentte, 100’ü aşkın kişi de tutuklandı. En son daha önce tutuklanan BDP Hakkari İl Başkanının yerine vekaleten görevini yürüten İl Başkan Vekili Orhan Koparan, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, ve BDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin gözaltına alınması Hakkarililerin sabrını taşıran son damla oldu. Hakkarililer şimdi kenti terk etmeye hazırlanıyor.

Hakkarililer Demokratik Çözüm Çadırı önünde bir araya gelerek yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından halka seslenen BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani, kimsenin barış çadırlarını kaldırmaya gücü yetmeyeceğini belirterek, halktan çadırlara sahip çıkma çağrısında bulundu.

BDP’NİN ÇAĞRISIYLA DÖNDÜLER

Federal Kürdistan Bölgesi’ne çıkmak için Depin Köprüsü’ne kadar yürüyüp burada oturma eylemi başlatan Hakkarililer BDP’nin çağrısıyla eylemi sona erdirerek, Hakkari merkeze yürüdü. Gözaltına alınan 35 kişiden 12’si ise, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te Demokratik Çözüm Çadırı'nın kaldırılmasına tepki

SONRAKİ HABER

Varto’da halkın tepkisi sonuç verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...