26 Nisan 2011 11:50

Antep’te Demokratik Çözüm Çadırı'nın kaldırılmasına tepki

Gaziantep’te “Demokratik Çözüm Çadırının” gece saat 2 buçuk sıralarında polis baskınıyla kaldırılması üzerine Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun desteklediği bağımsız milletvekili adayı Akın Birdal ve Antep İHD şube başkanı Aynur Ak bir açıklama yaptı. Açıklamaya BDP, EDP, ESP, EMEP

Antep’te Demokratik Çözüm Çadırı'nın kaldırılmasına tepki
Paylaş
İnanç Yıldız

Birdal yaptığı açıklamada, “ Açtığımız çözüm çadırlarıyla taleplerimizi gündeme getirmiştik. Ne yazık ki buna tahammül edemediler. Çadırlarımızı kaldırdılar” şeklinde konuştu. Emek Demokrasi ve Özgürlük Blok’unun giderek büyümesinden korkulduğunu belirten Birdal, “Desteğinizle Ankara'ya gideceğim ve meclisin açıldığı ilk gün bu çadırları mecliste de kuracağız” şeklinde seslendi. Talepler gerçekleşinceye kadar mücadele edeceklerini söyleyen Birdal, “Gözaltında alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılması yönünde girişimlerde bulunacağız. Çadırlarımızın tekrar kurulması yönünde çaba göstereceğiz” dedi.

Birdal'dan sonra konuşan Antep İHD şube başkanı Aynur Ak ise “ insanlar biz savaş istemiyoruz, silah istemiyoruz, şehre inip mecliste kendimizi temsil etmek istiyoruz diyorlar ve Demokratik Çözüm Çadırları kuruyorlar. Fakat buna bile izin verilmiyor.” şeklinde konuştu. Ak, “İHD olarak çadırının kaldırılmasını kınıyoruz” dedi.(Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asıl sorumluları yargılayın

SONRAKİ HABER

Hakkkari’de bıçak kemiğe dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...