26 Nisan 2011 11:41

Asıl sorumluları yargılayın

11 Kasım 2011 günü barış yürüyüşü yapan KESK üyelerine karşı yapılan saldırı sonucu haklarında dava açılan kadınlara destek vermek amacıyla  İzmir, Adana ve Antep’te basın açıklamaları yapıldı.Urfa’da polis aralarında KESK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve kadın aktivistlerin de bulunduğu

Asıl sorumluları yargılayın
Paylaş

Urfa’da polis aralarında KESK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve kadın aktivistlerin de bulunduğu gruba saldırmış, gözaltına almış ve dava açılmıştı.  

Davanın ilk duruşması nedeniyle İzmir KESK Kadın Platformu üyeleri Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması yaptı.

‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Jin jiyan azadi’, sloganları atan platform üyeleri, asıl suçluların yargılanması gerektiğini söylediler. Eğitim Sen 2 Nolu Şube Sekreteri Ebru Dinçel, “Polisin gerçekleştirdiği saldırı ve uğradığımız şiddetten başta Şanlıurfa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün sorumlu olduğunu ilan ediyor ve gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu üyeleri de, Yeşilsu’da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Ayten Karışık, son zamanlarda kadına yönelik şiddettin arttığına dikkat çekerek, “AKP hükümeti ‘ileri demokrasi’ söylemiyle kendisine muhalif tüm kesimleri ‘kadın da olsa çocuk da olsa gerekeni yaparak’ susturmaya sindirmeye ve yok etmeye çalışıyor” dedi. Karışık, politik tutuklu kadınların serbest bırakılmasını istedi.

KESK Adana Şubeler Platformu tarafından İnönü parkında yapılan basın açıklamasında  konuşan Eğitim Sen Adana Şube Kadın Sekreteri Esra Arslan Kösele, asıl yargılanması gerekenlerin kadınların olmaması gerektiğini söyleyerek, şiddet uygulayanların yargılanmasını talep etti. “Kimliğimizin bedenimizin ve emeğimizin sömürülmesi karşı mücadelemiz ve barış için ısrarımız devam edecektir” diyen Kösele, ülkeyi yönetenler tarafından tüm kadın cinayetlerinin, taciz ve tecavüz olaylarının manipüle çabalarına rağmen sorunun erkek egemen sistem anlayışından kaynaklandığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Demir Çelik’te stratejik planlama zorunlu’

SONRAKİ HABER

Antep’te Demokratik Çözüm Çadırı'nın kaldırılmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...