26 Nisan 2011 11:08

CHP, Anayasa Mahkemesi törenine davet edilmemiş

ANAYASA Mahkemesinin 49. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene CHP’ye davetiye göndermediği belirtildi.Anayasa Mahkemesinin önceki gün düzenlenen 49. Kuruluş Yıldönümü töreninde sadece Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le, iktidar partisinin temsilcileri yer aldı. Milliyet’in haberine göre

CHP, Anayasa Mahkemesi törenine davet edilmemiş
Paylaş

ANAYASA Mahkemesinin 49. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene CHP’ye davetiye göndermediği belirtildi.

Anayasa Mahkemesinin önceki gün düzenlenen 49. Kuruluş Yıldönümü töreninde sadece Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le, iktidar partisinin temsilcileri yer aldı. Milliyet’in haberine göre, Başbakan Erdoğan ve çok sayıda bakanın hazır bulunduğu törende, CHP, MHP ve BDP’den katılım olmadı. Eskiden bu yana etkinlikleri için sadece ana muhalefet partisine davetiye gönderdiği bilinen Anayasa Mahkemesinin bu kez de aynı yöntemi izlediği, MHP ve BDP’ye davetiye göndermediği ancak davetiye gönderdiği CHP’nin de törene katılmadığı yorumu yapıldı. Törenin yapıldığı saatte gazetecilerce sohbet eden Anayasa Mahkemesi yetkilileri de CHP’ye davetiye gönderdikleri bilgisini verdi.

KILIÇDAROĞLU YALANLADI

Törenin yapıldığı saatlerde Zonguldak’taki mitingde bulunan Kılıçdaroğlu ise, “Bana davetiye gelmedi. Partiye ve TBMM’deki sekreterime özellikle sordum. Davetiye gönderilmediğini söylediler” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu iddiası, akşam saatlerinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç tarafından da doğrulandı. Kılıç, davetiyenin gönderilmemesini, “Yasada yeri olmadığı için gönderilmedi” diye açıkladı.

Bu arada protokol listesinde ana muhalefet lideri 4., Anayasa Mahkemesi Başkanı 6. sırada yer alıyor.? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Varto'daki olaylara asker müdahale etmeye başladı

SONRAKİ HABER

Hükümetin darbezede asker ayrımcılığına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...