19 Şubat 2011 00:50

Demirtaş: Hükümet provokasyon peşinde

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 Şubat eylemlerine yapılan müdahaleyi eleştirerek, “Hükümet ‘provokasyon olacak’ söylemleriyle provokasyon peşinde olduğunu göstermiştir. Güvenlik güçleriyle, medyasıyla, bürokrasisiyle; merkezi bastırma harekatı yürütüyor” dedi.PKK Lideri Abdullah Öca

Demirtaş: Hükümet  provokasyon peşinde
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesinin 12. yılı olan 15 Şubatta yapılan protesto gösterilerine güvenlik güçlerinin sert müdahalesi oldu. 15 Şubat öncesinde yapılan güvenlik zirvelerini hatırlatırken, 15 Şubatın artık Kürtler açısından anlamının çok farklılaştığını belirten BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuya ilişkin DİHA’ya  değerlendirmelerde bulundu.
Kürtlerin, “15 Şubatı özgürleşmenin ve özgürlüğün vesilesi kılmak istediklerine” işaret eden Demirtaş, “Bu kararlılık devlet tarafından da bilindiği için bunun önüne geçilmek isteniyor ve 15 Şubat öncesi sonrası yaşanan gözaltılar, tutuklamalar ve saldırılarda bu özgürleşme kararlılığını kırmaya yöneliktir” dedi.

HÜKÜMET KORKUYOR

Eylemlere müdahalenin dozunun bu yıl arttığını hatırlatan Demirtaş, bunun Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümetinin, “Seçimler yaklaşıyor, provokasyonlar artacak” söylemleri sonrasına denk geldiğinin altını çizerek, “Başbakan provokasyonlardan bahsetmeye başladığı anda, ‘Suçu ve topu başkalarına atmak için bunları söylüyor’ dedik. Haksız da çıkmadık. Bu tür gösterilere devlet müdahale etmese engellemeye çalışmasa, insanlar düşüncelerini meydanlarda, sokaklarda özgürce söylese bu tür olaylar da olmayacak” şeklinde konuştu. Demirtaş, hükümetin bu eylemlere bu kadar sert bir şekilde müdahale etmesinin altında hükümetin Mısır ve Tunus’taki halk hareketlenmelerine karşı duyduğu korku ve paniğin etkisinin olduğuna dikkat çekti.
Medyanın eylemleri görmemesini ve yapılan müdahaleleri yok saymasını da eleştiren Demirtaş, bunun bilinçli bir tutum olduğunu söyledi. Halk hareketlerinin bu şekilde bastırılamayacağını  belirten Demirtaş, Kürtlerin de artık örgütlü bir halk olduğunu söyledi.
Türkiye kamuoyunun yaşananları gördüğünü anlatan Demirtaş, “Hükümet ‘Evet provokasyon olacak’ adı altında kendi provokasyonlarını gerçekleştirecek ve öyle görünüyor ki seçimlere de böyle bir atmosferde girilecek. Fakat burada kaybeden hükümet olur, Kürtler olmayacaktır. Eğer hükümetin bu politikası devam ederse, seçim yaklaştıkça gerginlik de artacaktır. Gerginliğin yaşanıp yaşanmayacağı tamamıyla hükümet politikalarına bağlıdır” şeklinde konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Bu mudur ileri demokrasi?

SONRAKİ HABER

Zel Dağı’ndaki toplu mezar AİHM yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...