26 Nisan 2011 10:57

İMO: ‘4-c uygulaması kaldırılsın’

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO), Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, seçim öncesi yönetime aday mevcut hükümet ve siyasi partilerden beklentilerini basın toplantısı ile açıkladı.Ersan, “Odamız üyesi meslektaşlarımız siyasi iktidarların, kamu yatırımları ve buna bağlı istihdam politikaları başta olmak üzere, torba

İMO: ‘4-c uygulaması kaldırılsın’
Paylaş

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO), Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, seçim öncesi yönetime aday mevcut hükümet ve siyasi partilerden beklentilerini basın toplantısı ile açıkladı.

Ersan, “Odamız üyesi meslektaşlarımız siyasi iktidarların, kamu yatırımları ve buna bağlı istihdam politikaları başta olmak üzere, torba yasa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Hizmetlerin Ticareti Genel Anlaşması (GATS), TOKİ, Yapı Denetim Yasası, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği mevzuatı, Kamu İhale Kanunu, üniversitelerdeki eğitim kalitesi, teknoloji fakültelerinin kurulması ve benzer konulardaki yanlış politikalarından kaynaklı sorunlar yaşamaktadır” dedi.

Ersan, kamu yatırımlarına bütçeden pay ayrılmasını, kamuda istihdamın artırılmasını ve çalışanların ucuz işgücü olarak değerlendirilmemesini istedi. “Kamuda meslektaşlarımızı güvencesiz çalıştırmanın yasal dayanağı olan 4-c uygulaması kaldırılmalıdır” diyen Ersan, eşit işe eşit ücret anlayışının çalışma yaşamına hakim kılınması gerektiğine dikkat çekti. Ersan ayrıca iş güvenliği uzmanlığının meslekten olmayanlara kapatılmasını da istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Soruşturmanın son aşamasına yaklaşıldı’

SONRAKİ HABER

Varto'daki olaylara asker müdahale etmeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...