26 Nisan 2011 10:56

‘Soruşturmanın son aşamasına yaklaşıldı’

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, YGS’deki şifre skandalına ilişkin soruşturmayla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.Açıklamayı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ve Başsavcı vekili Şadan Sakınan yaptı. Soruşturmada, “81 ilde sınava giren adaylara ilişkin soru kitapçıklarından, sondaj usul

‘Soruşturmanın son aşamasına yaklaşıldı’
Paylaş

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, YGS’deki şifre skandalına ilişkin soruşturmayla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

Açıklamayı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ve Başsavcı vekili Şadan Sakınan yaptı. Soruşturmada, “81 ilde sınava giren adaylara ilişkin soru kitapçıklarından, sondaj usulü ile seçilen yeterli sayıda soru kitapçığının, resen seçilen uzman bilirkişi heyeti marifetiyle incelemelerinin tamamlandığı açıklandı.

Açıklamada, “Sınavın iptaline dönük haberlerle ilgimiz yok” denildi. Yapılan açıklamada soruşturmanın son aşamasına yaklaşıldığı belirtilerek “Sürpriz sonuçlar olabilir. Ama bunu o zaman öğreneceksiniz” denildi. Sınava girmiş olan çocukları rahatlatmak için açıklama yapma gereği duyulduğu söylenen açıklamada “Sınava katılan 1 milyon 700 bin adayın cevap anahtarları tek tek inceleniyor. Bir kısım görevlilerin ifadelerine ve bilgilerine başvuruldu. Sınav sonuçlarına göre tam puan yapanların listesi tespit edildi. Bu adaylara ait veri tabanları ile birlikte bu adayların soru kitapçıklarının da tek tek incelenmesine başlandı ve incelemenin son aşamasına gelindi” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AKP’nin Alevi raporuna Aleviler'den karşı rapor

SONRAKİ HABER

İMO: ‘4-c uygulaması kaldırılsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa