26 Nisan 2011 10:16

Finlandiya’da kağıt grevi

Kağıt sektöründe faaliyet gösteren PRO Federasyonu ile işverenler arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 6 Nisanda başlatılan grev yaygınlaşarak devam ediyor.Tarafsız aracıların anlaşmazlığa çözüm için gündeme getirdikleri önerini

Finlandiya’da kağıt grevi
Paylaş

Kağıt sektöründe faaliyet gösteren PRO Federasyonu ile işverenler arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 6 Nisanda başlatılan grev yaygınlaşarak devam ediyor.

Tarafsız aracıların anlaşmazlığa çözüm için gündeme getirdikleri önerinin taraflarca reddedilmesi üzerine PRO Federasyonu UPM adlı orman tekeline bağlı iş yerlerinde çalışan memurların greve gitmelerini  ve kağıt sektöründeki iş yerlerinde fazla mesai yapılmamasını kararlaştırmıştı. Ancak işverenlerin grev kırıcıları devreye sokmaları sendikanın tepkisine yol açtı. PRO yönetimi grevin yaygınlaştırılması kararı aldı.

26 Nisan’dan itibaren Avrupa’nın en büyük kağıt tekeli Stora Enso ile Metaliitto’ya bağlı iş yerinde çalışan 1500 memur greve başladı. Grev 2 hafta sürecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TTB: ‘Süresiz grev gündemde’

SONRAKİ HABER

Kıbrıslı emekçiler 1 Mayıs'ta AKP dayatmasını protesto edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa