26 Nisan 2011 10:03

TTB: ‘Süresiz grev gündemde’

TTB Merkez Konseyi üyeleri basın toplantısı düzenleyerek 19-20 Nisan grevine katılanların Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından sorgulanmasına tepki gösterdi.TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu, hekimlerin “Sağlıkta özelleştirmeye karşı iyi hekimlik, nitelikli sağlık hizmeti” kampanyası kapsamında Aralık ayından bu yana farklı etk

TTB: ‘Süresiz grev gündemde’
Paylaş

TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu, hekimlerin “Sağlıkta özelleştirmeye karşı iyi hekimlik, nitelikli sağlık hizmeti” kampanyası kapsamında Aralık ayından bu yana farklı etkinliklerle taleplerini dile getirdiklerini hatırlattı.

“Türkiye çalışan haklarının sürekli kaybının yaşandığı bir ülke. Hak arama, iktidarın kültürü nedeniyle zorluklarla karşılanıyor, baskı görüyor” diyen Bilaloğlu, bunu bilerek sıkıntılarını basın toplantılarıyla, kliplerle, şarkılarla dile getirdiklerini, mitingler yaptıklarını, ancak bunlara rağmen sorunlarının görmezden gelindiğini söyledi.

13 Mart günü yaptıkları mitinge katıldığı gerekçesiyle Kayseri’de bir başhekimin görevinden alındığını hatırlatan Bilaloğlu, bu süreçte Sağlık Bakanı ve YÖK Başkanıyla görüşme çabalarının da sonuçsuz kaldığını anlattı. Bilaloğlu, bu nedenlerle greve çıkmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın greve yanıtının müfettişlerle sağlık çalışanları üzerinde baskı kurmak olduğunu kaydeden Bilaloğlu, “Bizi çileden çıkarma faaliyeti yürütülüyor. Sabır taşımızı çatlatmaya çalışıyorlar. Ama sakin olacağız. Bu senaryoya malzeme olmayacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Hekimleri anlamak lazım ince ayar yapılsın” sözleri sonrası Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “ayar yapmak” için müfettişleri görevlendirdiğini belirten Bilaloğlu, “Bu ayar tutmaz. Bu ayarı bozarız” diye yanıt verdi.

‘HEKİM CAN, BAKAN OY DERDİNDE’

Konuyu görüşmek istedikleri Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “sahaya indiğini” söyleyerek görüşmeyi ertelediğini ifade eden Bilaloğlu, “Anlaşılıyor ki, hekim can derdinde, sayın Bakan oy derdinde” yorumunda bulundu. Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı ve YÖK Başkanı’na “Durum çok acil” diye seslenen Bilaloğlu, “Bu aciliyeti kavrayan bir makam varsa, onla görüşmeye hazırız” dedi. Bilaloğlu acil taleplerinin, Kayseri’de görevden alınan üyelerinin görevine iade edilmesi, müfettişlerin hekimleri sorgulamaktan vazgeçmesi olduğunu söyledi.

Bilaloğlu, hekimlerin TTB’nin çağrısıyla greve çıktıklarını belirterek, “Birini sorgulayacaklarsa bizi sorgulamalılar” diye konuştu.

BAKAN HEDEF GÖSTERİYOR

Diyarbakır Kocaköy’de aile sağlığı merkezinden acil hizmet görevi veren meslektaşlarına yönelik saldırının hekimlerin öfkesini arttırdığını belirten Bilaloğlu, yaşananların Sağlık Bakanlığı’nın hekimleri hedef gösteren tutumunun bir sonucu olduğu ifade etti. Bakanlık tarafından atılacak adımları takip edeceklerini belirten Bilaloğlu, “Başta Kocaköy olmak üzere, bizleri tatmin eden adımlar atılmadığı takdirde süresiz grev gündeme gelebilir” uyarısında bulundu.
(Ankara/EVRENSEL)


SES: ‘BİZİ KORKUTAMAZSINIZ’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), üyelerinin 19-20 Nisan grevine katıldıkları için Sağlık Bakanlığı müfettişlerince sorgulanmalarının korkutma amaçlı olduğunu belirtti.

SES tarafından yapılan açıklamada, grevin haklı ve yasal olduğu ifade edildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kamu çalışanlarının sendikalarının çağrısıyla iş bırakmasını örgütlenme özgürlüğü kapsamında değerlendirerek, Türkiye’yi mahkum ettiği hatırlatılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Bütün bunları bilmemelerine imkan yoktur. Öyleyse yapılmak istenen korkutma, yıldırma, şantaj ve tehditten başka nedir? Belli ki bizden korktunuz, ama bizi korkutamazsınız. Sağlık Bakanlığı’na hiçbir meşruiyeti ve yasallığı bulunmayan bu soruşturmaları bırakıp emekçilerin haklı taleplerine hemen olumlu karşılık vermesini öneririz. Eğer bu yapılmazsa, daha büyük ve daha uzun grevlere ve direnişlere hazır olduğumuzu bir kez daha anımsatırız”.

ÖNCEKİ HABER

'Nükleere inat yaşasın hayat'

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da kağıt grevi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...