19 Şubat 2011 00:44

16 Mart katliamını unutturmayacaklar

16 MART 1978’de İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde katledilen Hatice Özen, Baki Ediz, Abdullah Şimşek, Murat Kurt, Hamit Akıl, Ahmet Turan Ören ve Cemil Sönmez’in arkadaşları katliamın peşini bırakmamakta kararlı.16 Mart katliamında hayatını kaybedenlerin arkadaşlarının oluşturduğu 16 Mart Platformu,katliamla

16 Mart katliamını unutturmayacaklar
Paylaş

16 Mart katliamında hayatını kaybedenlerin arkadaşlarının oluşturduğu 16 Mart Platformu,
katliamla ilgili olarak bir süredir İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyetinde (İFMC) o dönemin öğrencileri olarak toplantılar, görüşmeler yapıyor. Bu sene katliamın yıl dönümü öncesi özellikle katliam sırasında orada olanların ve o dönemi yaşayanların katılacağı etkinlikler yapılacak. 16 Mart 2011 Çarşamba günü ise Beyazıt’ta kitlesel bir gösteri de yapacak olan platform, gösterinin ardından bir forum da düzenleyecek.
Türkiye’nin yakın siyasi tarihinde bir dönüm noktası oluşturan bu katliamla ilgili gerçeklerin açığa çıkması ve toplumun bu olayla yüzleşmesini sağlamak için devam edecek çalışmaların bir parçası olarak www.16mart1978.org adını taşıyan bir de web sitesi de oluşturan platform üyeleri,  davayı takip eden avukatlar başta olmak üzere, katliamla ilgili gerçekleri açığa çıkarmaya çalışanların çabalarını ortaklaştırmak ve etkinleştirmek, güçlükle açılan davanın zaman aşımı labirentlerinde kaybolup gitmesini engellemek, arkadaşlarının hayatını kaybettiği yerde, hafızasızlığa direnen bir anıt inşa etmek ve 16 Mart gününü “Antifaşist Öğrenci Günü” ilan ettirmek için çalışmalar yapacaklar. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Hukuk öğrencileri taşınmaya karşı hukuka başvurdu!

SONRAKİ HABER

Bu mudur ileri demokrasi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...