Temel Karamollaoğlu: Bu ittifak bitti mi? Elbette bitti
Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı için "Bu ittifak bitti mi? Elbette bitti. Çünkü hükmünün icra edilmesi mümkün değil" dedi. Yerel seçimler için ise "Anlaşmalar yapılabilir" açıklamasında bulundu.

Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

İyi Parti'de Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi

DEVA Partisi ortak grup kurmayı reddetti

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım
Millet İttifakının sona erdiğini söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yerel seçimler için ise "Altılı masada bulunan siyasi partiler olarak dirsek temasımızı devam ettiririz. Anlaşmalar yapılabilir" ifadelerini kullandı.
KRT TV’de Gündem Özel programına katılan Karamollaoğlu, "İttifak dönemi bitti. İttifak, iktidara gelip bugünkü sistemi değiştirmek için yapılmıştı" diye konuştu.
Altılı masaya ilişkin Karamollaoğlu, “Bu ittifak bitti mi? Elbette bitti. Çünkü hükmünün icra edilmesi mümkün değil. Peki bunun yanında bir şey var mı? Benim söylediğim şu: Biz, altılı masada bulunan siyasi partiler olarak dirsek temasımızı devam ettiririz. Birbirimizle görüşürüz” dedi.
"MAHALLİ SEÇİMLERDE İTTİFAK OLMAZ, ANLAŞMALAR YAPILABİLİR"
Dokuz ay sonra gerçekleşecek yerel seçimlere dair ise Saadet Partisi lideri şunları söyledi:
“Mahalli seçimlerde ittifak olmaz. Mahalli seçimlerde anlaşmalar yapılabilir. Geçmiş sefer yapıldığı gibi şimdi de yapılabilir. O halde bizim şu anda ittifak değil, birbirimizle olan münasebetlerimizi medeni bir şekilde devam ettirme gayretinin içinde olmamız icap eder. Ülkeye de barışı, huzuru getirecek olan da bu anlayıştır diye düşünüyorum.” (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et