26 Nisan 2011 07:23

Nükleer santrallere karşı 120 bin kişi yürüdü

Çernobil felaketinin yıl dönümünde Almanya’da 100 binden fazla insan nükleer santrallere ve savaşlara karşı sokaklara çıktı. Geleneksel olarak Paskalya Bayramı’nda yapılan Paskalya Yürüyüşleri’nin bu yılki ana temasını nükleer santrallerin kapatılması oldu.25 Nisan Pazartesi günü Almanya’d

Nükleer santrallere karşı 120 bin kişi yürüdü
Paylaş

25 Nisan Pazartesi günü Almanya’da bulunan 12 nükleer santral ve nükleer çöp atığı önünde yapılan gösterilere, organizatörlerin verdiği bilgiye göre 120 binden fazla insan katıldı.

Otobüsler ve trenlerle atom santrallerinin bulunduğu merkezlere giderek eylemlerde bulunan göstericiler, nükleer santrallerin derhal kapatılmasını talep ettiler.

Biblis, Gundremmingen, Krümmel, Grafenrheinfeld ve Grohnde kentlerinde yapılan gösterilere onar bin kişi katıldı.

Aynı gün Almanya’nın Kehl kenti ile Fransa’nın Strasbourg kenti arasındaki köprü üzerinde 700 kişinin katıldığı bir eylem gerçekleştirildi.

Öte yandan bu yıl Almanya’nın 100 kentinde 80 ayrı Paskalya yürüyüşü gerçekleştirildi. Nükleer silahlara ve savaşlara tepkinin gösterildiği eylemlerde Libya’ya yönelik başlatılan askeri saldırının derhal durdurulması talep edildi.

Almanya’da atom karşıtları 28 Mayıs’ta bir kez daha hükümetin nükleer santrallerin kapatılacağını ele alacağı toplantı nedeniyle alanlara çıkacak. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İslami sermaye mağdurları Ankara’ya yürüyor

SONRAKİ HABER

Gençlere AKP barikatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa