26 Nisan 2011 07:15

İslami sermaye mağdurları Ankara’ya yürüyor

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Türkiye merkezli İslami holdingler tarafından dolandırılan mağdurlar genel seçimler öncesinde Ankara’da bir yürüyüş düzenliyor. Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği (ATDD) ve Yimpaşzedeler tarafından örgütlenen yürüyüşe, Türkiye ve Avrupa’dan çok

İslami sermaye mağdurları Ankara’ya yürüyor
Paylaş

Bugüne kadar kaptırdıkları alınterlerini geri almak için verdikleri mücadele çerçevesinde Almanya’da el konulan paraların söz konusu şirketler tarafından geri ödenmesi yönünde kararlar çıkarıldığı halde, Türkiye’deki yargı bu kararları olduğu gibi tanımaya yanaşmıyor. Bu nedenle de Yimpaş, Kombassan, Jetpa, Endüstri Holding gibi pek çok şirket tarafından dolandırılan vatandaşlar bir de yargı tarafından mağdur ediliyor.

ATDD Başkanı Muhammed Demirci tarafından yürüyüşle ilgili yapılan açıklamada, “Bu yürüyüş Türk siyasetinin yüz karasıdır. Bir milyona yakın TC vatandaşı, yüzyılın firavunları tarafından dolandırılırken, gerek Avrupa Mahkemeleri gerek Avrupa Parlamentosu gerekse de TBMM Komisyonu bunu tespit ederken çoğu dava halen yargı tarafından tanınmıyor” dedi.

AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana sürekli olarak soruna çözüm getirme yerine üstünü örtmeye çalıştığını ifade eden Demirci, herkesi holding mağdurlarının başlatmış olduğu bu onurlu yürüyüşe destek vermeye davet etti.

Yürüyüş 7 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’de Toros Sokak’ta başlayacak. Ardından saat 13.00’te Abdi İpekçi Parkı’nda yapılacak mitingle son bulacak. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı Milletvekili Adayı Aksoy trafik kazası geçirdi

SONRAKİ HABER

Nükleer santrallere karşı 120 bin kişi yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa