26 Nisan 2011 07:50

Zulüm davası avukatların boykotuyla devam ediyor

"KCK davası" adı altında 104'ü tutuklu 52 Kürt siyasetçisi hakkında açılan davanın 22. duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya, "Yargılama hakkımız engelleniyor" diyen avukatlar katılmazken, daha önce mahkemenin aldığı karar doğrultusunda tutuklu Kürt siyasetçilerden sadeci bir

Zulüm davası avukatların boykotuyla devam ediyor
Paylaş

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERDE YARGILAMA YAPILMASIN TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşma başında Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, savunma avukatlarının geçtiğimiz hafta "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin" verdiği dilekçenin reddedildiğini duyurdu. Mahkeme başkanı ayrıca, duruşmaya dosyada bulunan delillerin okunmasıyla devam edileceğini, ancak sanık avukatlarının duruşmada bulunmadığını söyledi. Yargılanan Kürt siyasetçiler ise mahkemeye yazılı bir dilekçe sundu. Dilekçede, savunma avukatlarının duruşmada bulunmadığına dikkat çekilen dilekçede, savunma yapmak için ek süre talep edilerek, duruşmanın ertelenmesi istendi. Mahkeme heyeti, dilekçenin değerlendirilmesi için duruşmaya ara verdi.

'MAHKEMEYİ BOYKOT EDECEĞİZ'

Öte yandan "Yargılama hakkımız elimizden alınıyor" diyerek duruşmaya katılmayan avukatlar ise adliye önünde oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Avukatlar Adliye Binası'nın karşısındaki Karakoç Plaza'sı önünde oturma eylemi yaptı. Diyarbakır Baro Başkanı M. Emin Aktar, 6 aydır yürütülen "KCK" davasında müvekkillerini savunamadıklarını ve mahkemenin sanıkları gruplar halinde getirme yönünde ısrar ettiğini söyledi. Hem kendilerinin hem de müvekkillerinin savunma hakkının engellediğini ifade eden Aktar, "Geçen duruşmada sanıkların bazı belgeleri dosya içerisine alınamadığı için duruşmayı terk ettik. Bu duruşmada mahkemenin tutumun değişeceğini düşünmüştük. Yalnız mahkemenin eski, tutumu devam ediyor. Mahkemeye katılmayacağımız yönündeki açıklamadan sonra SMS yolu ile ihtarda bulundular. Mahkemenin 'Duruşmaya gelmediğiniz taktirde CMK kapsamında Barodan avukat duruşmada hazır edilecektir' şeklinde mesaj avukatlara yollandı. Tutuklu istemediği müddetçe başka bir avukat getiremez. Mahkemenin bu tutumu sürdüğü müddetçe duruşmaya giremeyeceğiz. Eğer mahkeme tavrında ısrar ederse daha geniş kapsamlı bir boykot geliştireceğiz" diye konuştu. Gazetecilerin "Mahkeme CMK kapsamından barodan avukat talep ederse tutumunuz ne olacak" sorusuna Aktar, baronun yapmadığı bir yönlendirmeyi avukatların yapamayacağına dikkat çekti. Avukatların oturma eylemi devam ediyor. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ergani'de 5 çocuk gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Seyitömer linyit işçileri ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...