08 Haziran 2023 14:03

CHP’li Deniz Yücel: RTÜK cezaları, eleştirel yayınlara gözdağıdır

Seçim sonrası FOX TV, Halk TV ve TELE1’e verilen cezalara tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, "RTÜK cezaları, eleştirel yayınlara gözdağı mekanizması haline getirilmiştir" dedi.

Deniz Yücel | Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, seçim sonrası RTÜK’ün muhalif medyanın sesini kısmak için hukuksuz kararlarına hız verdiğini söyledi.

RTÜK kararlarını halkın haber alma özgürlüğüne büyük bir darbe olarak nitelendiren Yücel, “RTÜK cezaları, eleştirel yayınlara gözdağı mekanizması haline getirilmiştir. Misyonu, ifade ve haber alma özgürlüğünü gözetmek olan RTÜK, kuruluş amacını yok sayarak, iktidarın muhalif medya üzerindeki baskı mekanizması olmaya devam ediyor. Seçim sonrası FOX TV, Halk TV ve TELE1’e verilen idari para cezaları da bu baskı mekanizmasının göstergesi niteliğindedir" dedi.

İfade özgürlüğünün anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerden olduğunu söyleyen Yücel, "Anayasa’nın 26. maddesine göre; ‘Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir’. RTÜK’ün verdiği bu karar Anayasa’ya açıkça aykırıdır” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Kılıçaroğlu, Murat Karayalçın ile bir araya geldi

SONRAKİ HABER

IŞİD’in kaçırdığı 6 Êzidî kadın 9 yıl sonra evlerine döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...