08 Haziran 2023 12:40

Türkiye'den Almanya'ya insan kaçıran şebekeye baskın

Türkiye'den Almanya'ya yasa dışı yollardan göçmen götüren şebekeye yönelik 3 ülkede düzenlenen baskınlarda 6 kişi tutuklandı.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Romanya, Bulgaristan ve Almanya'da Türkiye'den yasa dışı yollarla göçmen götüren şebekeye yönelik eş zamanlı yapılan baskınlarda 15 mülk aranırken, 6 kişi tutuklandı.

euronews'in aktardıklarına göre, Almanya'da güvenlik güçleri, yüzlerce göçmeni Almanya'ya kaçırdığı iddia edilen bir şebekeye düzenledikleri eş zamanlı baskınlarda altı kişinin tutuklandığını duyurdu.

Alman federal polisinden yapılan açıklamada, 11'i Romanya'da olmak üzere Bulgaristan ve Almanya'da 15 adresin arandığı belirtildi.

Tutuklamaların dördünün Romanya'da, birinin Almanya'da, diğerinin ise Bulgaristan'da göçmenlerin barındığı evlerde yapılan aramalarda gerçekleştiği kaydedildi.

Baskınlarda cep telefonları, nakit para ve diğer kanıtlarla birlikte üç arabaya da el konuldu.

Şüpheliler, 560'tan fazla göçmeni Almanya'ya, 300'den fazlasını Romanya'ya kaçırmakla suçlanıyor.

Baskınlar, Türk ve Suriye vatandaşlarına Almanya'nın Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya sınırı yakınlarında rastlanmasının ardından başladı.

Türkiye'den getirildiği düşünülen bu kişilerin Romanya'nın batısındaki Temeşvar kentinden Almanya'ya "birkaç gün boyunca insanlık dışı koşullarda" kamyonlardaki eşyaların arasına gizlenerek götürüldüğü sanılıyor.

YUNANİSTAN İLE TEMAS

Öte yandan Yunan yetkililer, Meriç nehri üzerinden göçmenlerin geçişlerindeki artışa karşı koymak amacıyla Türk hükümetiyle bir dizi üst düzey temas başlattı.

Atina'dan yapılan açıklamada, iki ülkenin dışişleri bakanlarının görüşmesinden bir gün sonra Savunma Bakanı Alkiviades Stephanis'in Türk mevkidaşı Yaşar Güler ile bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Stephanis, son günlerde yaşanan göçmen artışının Türkiye'nin tavrından kaynaklanmadığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İris Gölü bu sefer de GES tehdidi altında

SONRAKİ HABER

Şişli'de rezidans önünde infaz girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...