07 Haziran 2023 22:43

Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu: Betona teslim olmayacağız

“Foça’ya sahip çık, başka Foça yok” diyen Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, kaçak otel ve inşaatlara tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, kaçak otel ve inşaatlara karşı Nihat Dirim Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. “Havana, suyuna, toprağına sahip çık”, “Foça’ya sahip çık, başka Foça yok” sloganlarının atıldığı açıklamada basın metnini platform adına Ramis Sağlam okudu.

Foça’da son dönemde doğa ve kent karşıtı uygulamalarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Sağlam, ilçe sınırları içinde taş ocaklarının, cüruf tesislerinin, kaçak inşaatların var olduğu bilgisini verdi.

“KAÇAK OTEL İNŞAATI GÖZ GÖRE GÖRE TAMAMLANDI”

1. Derece Arkeolojik Sit alanı sayılan Foça’da binaların hızla yükseldiğini ifade eden Sağlam, “Foça Atatürk Mahallesi’ndeki özel mülkte başlatılan izinsiz otel inşaatı biz Foçalıların tepkilerine rağmen tamamlanarak müşteri kabul etmeye başladı. İzmir Müze Müdürlüğü’nün suç duyurusunda bulunmasına rağmen inşasına devam edilen otelin imar planına göre 3 katlı olması gerekirken, bir kat daha eklenip 4’e, ardından çatı katıyla 5’e çıkarıldı. Koruma Bölge Kurulu’nun inşaatın durdurulması yönünde karar vermesine, belediyenin para cezası keserek inşaatı mühürlemesine rağmen aynı gün mühür sökülerek inşaata devam edildi. Soruyoruz; kaçak inşaatlara vurulan mühürleri sökenler, kaçak inşaatları sürdürenler, kesilen para cezasını ödemeyenler bu cesareti kimden alıyorlar” dedi.

BETONA YASLANMIŞ RANT LOBİSİNE KARŞIYIZ”

Sağlam, “Deniziyle, balığıyla, turizmiyle, tarım alanlarını hâlâ kurtarabiliriz. Tabii ki yeni evler, yeni tesisler yapılacak buna karşı değiliz. Karşı olduğumuz bunlar yapılırken doğaya, tarihe ve insana saygı duyulmamasınadır. Bizler Foça halkı olarak, betona yaslanmış rant lobisine karşıyız. Bizler tarım arazililerinin hobi bahçesi yapılıp imara açılmasına karşıyız. Kaçak otelin kaçak katları yıkılana kadar, kaçak inşaatlar durdurulana kadar gerekirse her hafta burada Nihat Dirim ve Demokrasi Meydanı’nda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam