26 Nisan 2011 03:12

Suriye'de baskı artıyor: onlarca ölü 500 gözaltı

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’ın iktidarına karşı başlayan protestolar beşinci haftasına girerken, birçok kentte kan akmaya devam ediyor.Güvenlik güçlerinin yanı sıra rejim yanlısı silahlı milislerin dünkü protestolar sırasında göstericilerin üzerine ateş açtığı Ceble’de ölü sayısı

Suriye'de baskı artıyor: onlarca ölü 500 gözaltı
Paylaş


Güvenlik güçlerinin yanı sıra rejim yanlısı silahlı milislerin dünkü protestolar sırasında göstericilerin üzerine ateş açtığı Ceble’de ölü sayısı 13’e yükseldi.

Bu arada, Esad hükümeti reform hareketinin doğduğu kent olan Dera’ya dün sabahtan itibaren asker konuşlandırdı. Zırhlı araçlar eşliğinde kente giren binin üzerindeki askerin açtığı ateşte en az 20 göstericinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Bölgedeki kaynaklar ölü sayısının 50'ye kadar çıkabileceğini belirtiyor. Dünden beri Dera’da 500 civarında kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Ürdün sınırı yakınlarındaki kentte, ayrıca elektriklerin kesik olduğu ve iletişimin de sağlanamadığı haberleri geliyor.

Şam yönetiminin rejim karşıtlarının direnişini bastırmak için orduyu devreye sokması sonrasında, komşu ülke Ürdün’le olan sınırı da kapatıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çadır hazımsızlığı sürüyor: 24 merkezde baskın

SONRAKİ HABER

Van'da 3 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...