30 Mayıs 2023 13:53

CHP’li Ahmet Akın: Doğal gaz bedava diye maaşlar düşecek

CHP'li Ahmet Akın, "Doğal gazda enflasyon hesaplamasında sıfır fiyat uygulamasının kabul edilmesi, memur ve emeklilere Haziran 2023’ten sonra altı ay boyunca ödenecek ücreti düşürecek” dedi.

Arşiv | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yazılı açıklama yaparak, iktidarın 20 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında konutlarda ücretsiz yaptığı doğal gazı TÜİK'in enflasyon sepetine sıfır fiyat olarak yansıtmasının kamu çalışanları ve emeklilere 6 ay boyunca yapılacak ücret ödemesini negatif yönde etkileyeceğine işaret etti. Akın doğal gazın enflasyona yaklaşık yüzde 3 dolayında etki ettiğini de açıkladı.

CHP'li Akın açıklamada “Seçim doğal gazı kamu ve emekli maaşlarını düşürecek. Doğal gazda enflasyon hesaplamasında sıfır fiyat uygulamasının kabul edilmesi, memur ve emeklilere Haziran 2023’ten sonra altı ay boyunca ödenecek ücreti düşürecek” dedi. Akın ayrıca TÜİK’in aldığı kararın memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı olumsuz etkileyeceğine de dikkat çekti.

“SIFIR FİYAT YÖNTEMİ KAMUDA MAAŞ ZAM ORANINI DÜŞÜRECEK”

Akın, ayrıca iktidarın seçim döneminde konut tüketiminde doğal gazı bedava yapmasının ardından TÜİK’in aldığı kararla enflasyon sepetinde doğal gazın etkisinin “sıfır fiyat” olarak kabul edilmesine karar verdiğini ifade ederek, “İktidar; seçim döneminde 20 Nisan – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında doğal gazın konut tüketiminde bedava olmasına karar vererek bunu müjde olarak sundu. Şimdi TÜİK aldığı kararla mayıs ayında enflasyon hesaplamasında kullanılan sepette doğal gazın ağırlığını sıfır fiyat yönteminin uygulanacağını ilan etti. Bu durum Temmuz 2023’te yapılacak memur ve emekli maaş zam oranını düşmesine neden olacak” diye açıkladı.

“DOĞAL GAZIN ENFLASYONA ETKİSİ YÜZDE 3’Ü BULUYOR”

CHP'li Akın, enflasyon hesaplamasında kullanılan formülde doğal gaz oranının yaklaşık yüzde 3 oranında bir etkisinin bulunduğuna da dikkat çekerek, “Mayıs ayında hesaplanacak enflasyon oranında doğal gazın sıfır fiyat kabul edilmesi; enflasyon sepetinde yaklaşık yüzde 3 olan etkiyi yaklaşık eksi yüzde 3 olarak yansımasını sağlayacak. Bu durum bir ay kullanılan bedava doğal gazın, temmuz ayından itibaren kamu çalışanları ve emekli ücretlerine yapılacak zamda 6 ay boyunca olumsuz yansımasına neden olacak” dedi.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dedeoğulları katliam davasında Mehmet Altun’a verilen 7 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası onandı

SONRAKİ HABER

Esenyurt'ta okulda fenalaşan 6 yaşındaki Hiranur hastanede hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...