28 Mayıs 2023 09:20

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Merve Dizdar'ı hedef aldı

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar'ı hedef aldı.

Merve Dizdar fotoğrafı: Mustafa Yalçın/AA, İbrahim Uslu fotoğrafı: twitter.com/ibrahimuslu55

Paylaş

Oyuncu Merve Dizdar'ın Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alması ve "kız kardeşlerime ve tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" diyerek yaptığı konuşma gündemde üst sıralarda yerini alırken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Dizdar'ı hedef aldı.

Twitter'dan paylaşım yapan Uslu, "Önce kendi ülkene saygı duymayı öğreneceksin Merve Dizdar. Sonra da bu ülkenin tüm vatandaşlarından aldığın ödül için tebrik bekleyebilirsin. Ülkesine saygı duymayanın aldığı ödülün de tebrik edilesi bir yanı yoktur" ifadelerini kullandı.

"Kuru Otlar Üstüne" filmindeki performansından dolayı En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Merve Dizdar dün geceki törendeki konuşmasında şunları söylemişti:

"Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele eden ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim. Ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor.

Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Merve Dizdar'ı kutladı: Tüm mücadeleci ruhlara bugün demokrasiyi armağan edeceğiz

SONRAKİ HABER

Antalya'da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa