26 Mayıs 2023 18:08

Bale sanatçıları, karanlığın bittiği bir Türkiye için oy kullanmaya çağırdı

Bale sanatçıları, yaptıkları açıklamada "Karanlığın bittiği, sanatın ve sanatçının özgür olduğu bir Türkiye için tüm sanatçıları, yurttaşları oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin pazar günü gerçekleşecek ikinci turu öncesinde açıklama yayımlayan bale sanatçıları, "Karanlığın bittiği, sanatın ve sanatçının özgür olduğu bir Türkiye için tüm sanatçıları, yurttaşları oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamada 21 yıllık AKP iktidarından sanatçılara kalan bilançonun "güvencesiz işlerde düşük ücretle çalışmaya mecbur bırakılmış veya geleceğe dair hiçbir umudu kalmamış, emeğinin karşılığını alamamış, özgürce sanatını yapamamış binlerce sanatçı" olduğu vurgulandı.

"YARIN DEĞİL ŞİMDİ, YALNIZ DEĞİL HEP BERABER"

Bale Sanatçıları imzası ile yapılan açıklama şöyle:

"Bugün tek adam iktidarının bizlere vadettiği şey; tüm gücüyle uyguladığı baskı, yasak, sansür gibi uygulamalarla haklarımızı yok etmek, rant ve talanla, hem siyasi hem de ekonomik tercihleriyle bizleri daha derin bir karanlığa hapsetmektir. 21 yılın sonunda bize kalan bilanço, güvencesiz işlerde düşük ücretle çalışmaya mecbur bırakılmış veya geleceğe dair hiçbir umudu kalmamış, emeğinin karşılığını alamamış, özgürce sanatını yapamamış binlerce sanatçıdır.

Ama biz biliyoruz ki, yaratılan bu nefret ve korku iklimini aşacak, bu karanlık düzene son verecek olan şey de sanatçıların birliği ve kararlılığıdır. Hepimizin hayatını kuşatan bu gericiliği ve sömürüyü yıkacak olan şey dayanışmamızdır.

Karanlığın bittiği, sanatın ve sanatçının özgür olduğu bir Türkiye için tüm sanatçıları, yurttaşları oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Yarın değil şimdi, yalnız değil hep beraber!" (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ’da siyasi parti faaliyetleri nedeniyle 21 kişi tutuklandı!

SONRAKİ HABER

Akdeniz'de yaklaşık 500 mülteciyi taşıyan tekneden haber alınamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...