25 Mayıs 2023 17:50

Uçan Süpürge 31 Mayıs’ta başlıyor

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalde dokuz bölümde dünyanın dört bir yanından toplam 64 film izleyiciyle buluşacak.

Afiş: Uçan Süpürge

Paylaş

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için geri sayım başladı. 31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında 26’ncı kez düzenlenecek festivalde dokuz bölümde dünyanın dört bir yanından toplam 64 film izleyiciyle buluşacak. Gösterimler Büyülü Fener Kızılay Sinemasında gerçekleşecek.

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali Uçan Süpürge bu yıl “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla düzenleniyor. 1998 yılından bu yana kadın emeğini görünür kılan, kadın hareketiyle birlikte güçlenen, sinema sektöründeki kadınlar arasında bir iletişim ağı kuran festivalde bir kez daha kadınlar ve sinema başrolde olacak.

ÖDÜLLER AÇILIŞ GECESİNDE VERİLECEK

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin her yıl sinemadaki kadın emeğinin altını çizmek, yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek üzere verdiği ödüller 31 Mayıs akşamı düzenlenecek açılış gecesinde sahiplerine takdim edilecek. Festivalde Onur Ödülü Oyuncu Tilbe Saran’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri Oyuncu Asiye Dinçsoy, Yönetmen-Senarist Belmin Söylemez ve Kurgucu Selda Taşkın’a, Genç Cadı Ödülü ise Oyuncu Öyküsu Özyürek’e verilecek.

Festivalin Özel Gösterimler bölümü kapsamında; Tilbe Saran’ın başrolünde olduğu “Çekmeceler”, Asiye Dinçsoy’un rol aldığı “Toz Bezi”, Selda Taşkın’ın kurgusunu yaptığı “Ela ile Hilmi ve Ali” ile Öyküsu Özyürek’in rol aldığı “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada” filmleri izleyiciyle buluşacak.

Festivalde bu yıl Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne layık görülen Belmin Söylemez’in ise kısa film ve belgesellerinden oluşan retrospektifi ile gösterildiği festivallerden ödüllerle dönen son filmi “Ayna Ayna”nın gösterimi yapılacak. “Belmin Söylemez: Şehirde Kâinatı Aramak” adlı retrospektif kapsamında; Söylemez’in “Bıyık”, “ZAP!”, “Dalgalar”, “Pencereler”, “Hayatımın Fotoğrafı”, “34 Taksi”, “Bugün İstanbul Ne Kadar Güzel” ve “Bilge Olgaç ve Öğrencisi” adlı kısa ve orta metraj belgesel filmleri izleyiciyle buluşacak.

ÖĞRENCİLERE BİN BİLET HEDİYE!

Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrencilere bin bilet hediye ediyor. Öğrenciler, Büyülü Fener Kızılay Sinemasında festival boyunca her gün saat 11.00’de dağıtılmaya başlanacak kontenjan dahilindeki askıda biletleri alıp, o günün Uçan Süpürge seanslarından istedikleri filmi ücret ödemeden izleyebilecekler. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi direnişinin 872. gününde akademisyenler arkalarını 593. kez rektörlük binasına döndü

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun canlı yayın teklifini kabul etmedi: "Sana şöhret minderi vermeye niyetimiz yok"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa