25 Mayıs 2023 12:22

Caz müzisyeni Bozkurt İlham Gencer, 101 yaşında hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden, caz müzisyeni Bozkurt İlham Gencer, 101 yaşında hayatını kaybetti.

Bora Gencer ve Bozkurt İlham Gencer | Kaynak: DHA

Paylaş

Caz müzisyeni, piyanist şantör Bozkurt İlham Gencer, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede 101 yaşında vefat etti. Gencer'in ölüm haberini, oğlu şarkıcı Bora Gencer sosyal medya hesabından duyurdu.

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden biri olan caz müzisyeni Bozkurt İlham Gencer, Bodrum'da tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitirdi. Bozkurt İlham Gencer'in ölüm haberini, oğlu şarkıcı Bora Gencer, sosyal medya hesabından duyurdu. Gencer yaptığı paylaşımda, "Babam Türkiye'nin babası, benim canım varlığımın sebebi dünya iyisi insan adam gibi adam Bozkurt İlham Gencer'i kaybettik" ifadelerini kullandı.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞINDA DEFNEDİLECEK

Daha sonraki açıklamasında babası İlham Gencer'in evde fenalaştığını kendisinin de  kalp masajı yaptığını belirten Bora Gencer, "Uğraştım, daha sonra ambulans geldi. Hastaneye gittiler ve orada da uğraştılar ama babamı maalesef kaybettik. Yarın cenazemizi uçakla İstanbul’a getirip, cuma günü öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedeceğiz" dedi.

Şarkıcı Ajda Pekkan da Bozkurt İlham Gencer'in vefatının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Pekkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Canım ustam, çok değerli hocam, ilk sahnemin duayeni… Sevgili İlham Gencer, ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Taraftar, sahada kadın futbolculara saldırıp darbetti

SONRAKİ HABER

Zindaşti'nin organize suç örgütü davasında 12 sanık için ayırma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa