24 Mayıs 2023 22:23
Son Güncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2023 17:40

Tina Turner hayatını kaybetti | "Bu dünyaya sesini bırakıp gitti"

Amerikalı şarkıcı, dansçı, oyuncu ve yazar Tina Turner 83 yaşında hayatını kaybetti. Müzik yazarları Turner'ın alanında en iyilerinden olduğunu belirterek, "Bu dünyaya sesini bırakıp gitti" dedi.

Fotoğraf: Helge Øverås/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Amerikalı Şarkıcı, Dansçı, Oyuncu ve Yazar Tina Turner 83 yaşında hayatını kaybetti. Turner kendine özgü tarzıyla Beyonce, Janet Jackson, Janelle Monae ve Rihanna gibi sanatçıların müzik anlayışlarını da etkilemişti.

Müzik Yazarı Deniz Durukan ve Naim Dilmener duygularını gazetemize anlattı. Dilmener, “Yorumcu ve şarkıcı olarak alanındaki en iyi, en olağanüstü isimlerden biriydi” derken Durukan “Bu dünyaya sesini bırakıp gitti” ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZİ BÜYÜLÜYORDU"

Deniz Durukan: Tina Turner hepimiz için efsane bir isimdi. Sahnedeki enerjisi, duruşu, tüm sahneye hakimiyeti müziğindeki çok yönlü geniş dokunuşları ve elbette ki dansa olan tutkusu hepimizi büyülüyordu. O çok güçlü bir figürdü benim için. Bu dünyaya sesini bırakıp gitti.

Naim Dilmener: Tina Turner yorumcu ve şarkıcı olarak alanındaki en iyi, en olağanüstü isimlerden biriydi. Aynı zamanda kadınları kollayan, kadınların yolunu açan bir öncüydü. Çünkü hayatının büyük bir bölümü despot bir kocayla geçti. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelesi, bu mücadeleyi büyütmesi oldukça önemliydi. Bu konuda da öncüydü. Tabiatın bu kadar cömert davrandığı, sesi güçlü olan bir insan çok gelip geçmiyor bu dünyadan… Bu nedenle büyük bir kayıp.

"ŞİDDET VE AYRIMCILIK"

Amerikalı Şarkıcı, Müzisyen, Dansçı, Oyuncu, Yazar ve moda ikonu olan Turner 1939’da dünyaya geldi. Tina Turner ilk olarak 1960’larda eşi Ike Turner ile birlikte kurduğu Ike & Tina Turner grubuyla müzik piyasasına girmiş, 1976’dan sonra ise Tina Turner kariyerine solo devam ederek ününü daha da artırmıştı. Turner 30 yıldan uzun bir süreye yayılan solo kariyeri boyunca 180 milyondan fazla albüm satmış ve 8 Grammy Ödülü kazanmıştı.

Tina Turner 60 yıllık kariyerini anlattığı “Tina” belgeselinde taciz ve ayrımcılığa karşı mücadelesini anlatmıştı. Turner belgeselde eski eşi, Gitarist Ike Turner’ın 1978’deki boşanmalarına kadar fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddetine maruz kaldığını dikkat çekmişti.  Turner, “1962 ile 1978 yılları arasında evli kaldığım Ike’nin uyguladığı şiddet nedeniyle gözlerimin morarması, kemiklerimin kırılması ve psikolojik işkence hayatımın bir parçasıydı” demişti. Şarkıcı depresyondan kurtulmak için Budizme sığındığını söylemişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri yetki haklarının gasbedimesine karşı mücadeleyi sürdürüyor

SONRAKİ HABER

ODTÜ ‘YETER’ dedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa