18 Mayıs 2023 17:56
Son Güncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2023 18:56

Yeşil Sol Parti'nin Gaziantep'te seçimin iptali için yaptığı başvuru reddedildi

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adaylarının kentteki seçimlerin iptali ve yenilenmesi için yaptığı başvuru reddedildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Antep İl Örgütü, seçim günü seçmenlerin kendi iradeleri dışında Vatan Partisi'nden sandık görevlisi olarak gösterilip oy kullanmalarına engel olunduğu gerekçesiyle kentteki seçimlerin iptali ve yenilenmesi yönünde dilekçe verdi. Gaziantep İl Seçim Kurulu Başkanlığı, talebi reddetti.

Gaziantep'te yurttaşlar seçmeni oldukları sandıklarda oy kullanmak istediklerinde, seçmen listelerinde isimlerinin karşısına 'Sandık kurulu görevlisi olduğu için oy kullanamaz' şeklinde bir şerh düşüldüğünü görmüş, seçmenlerin kimlik bilgilerine erişimi olan Vatan Partisi yöneticilerinin, binlerce seçmeni bilgisi ve rızası dışında sandık kurulu görevlisi olarak yazdığı ortaya çıkmıştı. Yurttaşların sandık kurulu görevlisi olarak oy kullanabilmelerini düzenleyen 142 belgesinin yine Vatan Partisi’ne teslim edildiği öğrenilmişti. Yurttaşlar seçme haklarını kullanabilmeleri için önce seçim kurullarına gitmek zorunda kalmış, uzun kuyruklarda bekleyerek 142 belgelerini aldıktan sonra sonra belge ile görevli yazıldıkları okullara gidip oy kullanmak durumunda kalmıştı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Yönetimi adına Mehmet Polat engellemeler ve seçmenlerin oy kullanmalarına engel olunduğunu belirterek dilekçe ile seçimin iptali ve yenilenmesi talebinde bulunmuştu. 

Kararı inceleyen Gaziantep İl Seçim Kurulu Başkanlığı, talebi "yerinde görülmeyen itiraz" gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

KARACA: İL SEÇİM KURULU GASBA SEYİRCİ KALACAĞINI İLAN ETTİ

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adaylarından Sevda Karaca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Vatan Partisi'nin binlerce yurttaşı bilgi ve rızaları olmadan sandık kurulu görevlisi olarak atayıp, oy kullanmalarını engellemesi üzerine, Gaziantep İl Seçim Kurulu'na "halkın oyunun kullandırılmasının suç işlenerek engellenmesi, bu engellemenin ve usulsüzlüğün seçim sonucunu ve partilerin milletvekili sayılarında değişikliğe sebep olması" gerekçeleriyle yaptığımız seçimin iptal edilmesi ve yenilenmesi talebimiz reddedildi. Bu kararla il seçim kurulu yurttaşların oy kullanma hakkının gasp edilmesine seyirci kalacağını ilan etmiş oldu. Bir kez daha söyleyelim; İktidar ve karanlık ortaklarının usulsüzlük, hukuksuzluk, irade gaspı ve hırsızlıkla ilan ettiği "kazandık" sözü hükümsüzdür. İkinci turda oylarımıza ve sandıklara sahip çıkmak için tüm yurttaşlarımıza çağrı yapıyoruz. Bu organize suç örgütü karşısında halkın gücünü gösterelim." dedi. 

(Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli isim vermeden Sinan Oğan'ı hedef aldı: Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösteren fırsatçı acizler!

SONRAKİ HABER

Saruhan Oluç: İkinci turda da kararlılıkla sandığa gidelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...