12 Mayıs 2023 17:02

Kılıçdaroğlu "ciddi istihbarat" üzerine Samsun mitinginde çelik yelek giydi

Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da "çok ciddi istihbarat" üzerine çelik yelek giydi. Gazeteci Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu'na suikast yapmak için bir grubun Türkiye'ye girdiği iddiasını paylaşmıştı.

Ekran görüntüsü 'Kemal Kılıçdaroğlu' YouTube hesabının videosundan alınmıştır.

Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün düzenlenen Samsun mitinginde çelik yelek giydi, sahnede uzun namlulu otomatik silah taşıyan polisler tarafından korundu.

Diken’e bilgi veren kaynaklar, kendilerine ve koruma birimine ulaşan "çok ciddi istihbarat" olduğunu söyledi. Koruma ekibi, istihbarat nedeniyle bu uygulamaya gidildiğini söyledi. Daha önce bu yönde talepleri geri çeviren Kılıçdaroğlu, bu defa yeleği giydi.

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Twitter hesabından "Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapacak bir grubun Gürcistan'a Türkiye'ye girdiği belirtiliyor" iddiasını paylaşmıştı. Bunun üzerine hakkında soruşturma başlatılan Yanardağ, "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınmak üzere savcılığa çağırılmıştı.

Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde sosyal medya hesabından "Bay Kemal çıktığı yoldan asla dönmez" notuyla CHP Meclis grup toplantısında tehditlere karşı yaptığı konuşmayı paylaşmıştı.

Seçim sürecinde CHP konvoyuna ait araçlar Adıyaman’da tekmelenmiş, Urfa'da CHP binasına mermi atılmış, CHP İstanbul il binası yakınlarında ateş açılmış, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu da Erzurum’da taşlı saldırıya uğramıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP, TÖP, HDP ve TİP: Değişime hep birlikte yürüyelim

SONRAKİ HABER

Oy kullanmak isteyen inşaat işçilerine engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...