25 Nisan 2011 12:41

Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için

İşçi sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayısı, İzmir Gündoğdu Meydanında kutlama kararı alan Emek Örgütleri, Konak Kemeraltı girişinde ortak basın açıklaması yaptı.Alkışlarla başlanan eylemde, “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz” sloganı atıldı. Türk-iş, DİSK,

Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için
Paylaş

Alkışlarla başlanan eylemde, “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz” sloganı atıldı. Türk-iş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TEB adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, “Bizler bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, meslek sahipleri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri olarak, tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayıs alanlarında, emeğin bayramındayız” dedi.

Savaşsız sömürüsüz bir dünyada, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikte alanlarda olacaklarını dile getiren Çeltek, “1 Mayıs 2011’de başta İzmir Gündoğdu Meydanı olmak üzere tüm alanlarda omuz omuzayız” dedi.

TALEPLER

İşsizliğin önlenmesini, kıdem tazminatı hakkının korunmasını, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerinden vazgeçilmesini istediklerini belirten Çeltek, asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istediklerini söyledi. Taşeronlaşmadan özelleştirmelerin durdurulmasına, kadına yönelik şiddetin engellenmesinden doğal yaşamın korunmasına kadar birçok sorunun çözülmesinin talepleri arasında bulunduğunu söyleyen Çeltek, “1 Mayıs 1977’nin aydınlatılmasını ve kaybettiklerimizin faillerinin bulunmasını, adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Arap halklarına da destek verdiklerini söyleyen Çeltek, “Arap halklarının demokrasi mücadelesini destekliyor, onlara yapılan tüm antidemokratik müdahaleleri kınıyoruz” dedi. Tüm işçilere, kamu emekçilerine, işsizlere, gençlere seslenen Çeltek herkesi, emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs günü Gündoğdu Meydanı’na çağırdı. Basın açıklamasının ardından Tertip Komitesi, Kemeraltına doğru bildiri dağıtarak yürüdü. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep halkını 1 Mayısa davet ettiler

SONRAKİ HABER

İstanbul Kukla Festivali başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...