25 Nisan 2011 11:08

Kredi kartı harcamaları artıyor

Vatandaşın kredi kartıyla yaptığı harcamalar her geçen yıl daha da artıyor. Bankalararası Kart Merkezi verilerinden yapılan belirlemelere göre vatandaşın yılın ilk iki ayında benzin, giyim ve market için kredi kartından yaptığı harcama geçen yıla göre yüzde 53 artarak 252 milyon TL’den 385 milyon TL’ye yükseldi. Vatandaş

Kredi kartı harcamaları artıyor
Paylaş

Vatandaşın kredi kartıyla yaptığı harcamalar her geçen yıl daha da artıyor. Bankalararası Kart Merkezi verilerinden yapılan belirlemelere göre vatandaşın yılın ilk iki ayında benzin, giyim ve market için kredi kartından yaptığı harcama geçen yıla göre yüzde 53 artarak 252 milyon TL’den 385 milyon TL’ye yükseldi. Vatandaşın elini paraya değdirmeden yaptığı harcamaların içinde en büyüğünü 180 milyon TL ile market harcaması oluşturdu. Market harcaması bu yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50.4 artış gösterdi.

Vatandaşın harcama kalemleri içinde ikinci sırayı ise giyim ve aksesuar harcaması yer aldı. Tüketici 2011 yılının ocak-şubat aylarında kredi kartından giyim ve aksesuar için 113 milyon TL harcama yaptı. 2010 yılının aynı döneminde ise kredi kartından 73 milyon TL harcama yapan tüketicinin harcaması böylece 1 yılda yüzde 53.5 artış göstermiş oldu.
Söz konusu dönemde kredi kartından yapılan benzin ve yakıt harcaması ise yüzde 57.7 artış gösterdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Arkadaşları Oruç’un mezarını ziyaret etti

SONRAKİ HABER

'Barış sağlanıncaya kadar mücadeleye devam'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...