25 Nisan 2011 10:41

‘Torba yasa’ Anayasa Mahkemesine götürüldü

CHP, 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu’nun 17 maddesini Anayasa Mahkemesine götürdü.CHP Grup Başkan Vekili ve Trabzon Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, yaptığı yazılı

‘Torba yasa’ Anayasa Mahkemesine götürüldü
Paylaş

CHP, 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu’nun 17 maddesini Anayasa Mahkemesine götürdü.

CHP Grup Başkan Vekili ve Trabzon Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada, “6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un iptali için Anayasa Mahkemesine dava açtıklarını açıkladı. Açıklamada, TBMM’de kabul edilen 250 maddelik torba yasa’nın 17 maddesinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine dava açıldığı belirtildi. CHP’nin Anayasa Mahkemesine götürdüğü maddeler içinde kamuoyunda “Erbakan Affı” olarak nitelendirilen madde de var. CHP, Yasa’nın geçici 17’nci maddesi ile kapatılan siyasi partilerin hazineye olan borçlarının yüzde 50’sinin silinmesi ve faize sınır getirilmesine ilişkin düzenlemenin iptalini istedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Atilla Kart’tan, Başsavcıya ‘tarafsız ol’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Demokratik anayasa için ‘kurucu meclis’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...