30 Mart 2023 19:45

EMEP Ordu İl Başkanı Poyraz: Tek adam yönetiminin sonu geldi

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz: "Emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlerin parlamentoda temsil edilmesi için Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarımızla seçimlere katılacağız”

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, ilçe başkanlarıyla birlikte yaptığı açıklamada, seçime girme yeterliliklerinin olduğunu ancak meclise en güçlü biçimde işçi ve emekçilerin temsilcilerini gönderebilmek adına Emek Özgürlük İttifakı içinde Yeşil Sol Parti (YSP) listelerinden kendi adaylarıyla katılacaklarını söyledi.

Emek Partisi’nin seçimdeki tutumu hakkında bilgi veren Poyraz, “Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birisinin gerçekleşeceği günlerden geçiyoruz. Tek adam yönetiminin yenilmesi ve sömürülen-ezilen halk kitlelerinin mücadelesinin ilerletilmesi partimizin güncel ve acil hedefidir. Bunun için Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte yürüttüğümüz ortak mücadele çalışmalarını güçlendirmek önceliğimiz olmaya devam ediyor. Bu anlayış ve tutumla, EMEP olarak 14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek olan seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir parçası olarak katılmak için hazırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

"İŞÇİ VE EMEKÇİLER MECLİS'TE OLACAK"

Poyraz açıklamasını şöyle sürdürdü, “Gelinen noktada partimiz; somut politik koşullar ve halkımızın kendi talepleri için sürdürdüğü mücadelenin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın geleceği, gelişmesi ve güçlenmesi, işçi sınıfı başta olmak üzere emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlerin parlamentoda temsil edilmesi için Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarımızla seçimlere katılacağız” dedi.

"NE YAPARSA YAPSIN KAZANACAĞIZ"

Poyraz seçime günler kala iktidarın emekli maaşının en düşüğünün 7500TL yapılmasını, elektriğe ve doğalgazda yapılacak indirimler ve başkaları tek adam rejimini kurtarmayacağını da vurgulayarak, “Seçime günler kala iktidar sözde iyileştirmelere başladı. Halk bu girişimlerin iktidarı kaybederken yaşanan korkunun sonucu olduğunu biliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar tek adam yönetiminin sonu geldi. Mücadelenin bir başka alanı olan parlamentoda işçi ve emekçilerin en yüksek temsil edilmesinin sağlanması için çalışmalarımızı hızlandıracağız“ dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Sol Parti’nin seçim müziği: Dîsa em (Yine biz)-Buradayız

SONRAKİ HABER

"Polise direnme" suçundan dava açılan Gazeteci Hürtaş: Polis beni darp etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...