31 Mart 2023 14:42
Son Güncellenme Tarihi: 31 Mart 2023 14:47

"Hizbullahçıyız, kafalarını keseceğiz" diyen Kasımoğlu serbest bırakıldı

Batman'da Erdoğan'a oy vereceğini söylediği sokak röportajında "Hizbullahçıyız. Kafalarını keseceğiz" sözlerini sarf eden İsmail Cevher Kasımoğlu adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ekran görüntüsü, 'Sen Konuş' YouTube kanalının videosundan alınmıştır.

Paylaş

"Sen Konuş" isimli YouTube kanalının dün yayımlanan sokak röportajında, Erdoğan'a oy vereceğini söyleyip "Hizbullahçıyız" diyen ve muhalif siyasetçileri "Kafalarını keseceğiz. Cihada hazırız" şeklinde tehdit eden İsmail Cevher Kasımoğlu dün gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen Kasımoğlu, adli kontrolle serbest bırakıldı.

AA'nın haberine göre Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, muhalif siyasetçilere yönelik tehdit içerikli ifadeler kullanan İsmail Cevher Kasımoğlu soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Kasımoğlu, dün İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Bugün emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen Kasımoğlu, hakimlikçe adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

AVUKAT ÇELİK AÇIKLAMA YAPMIŞ, KASIMOĞLU DA TEPKİLER ÜZERİNE ÖZÜR METNİ OKUMUŞTU

Kasımoğlu, söylediklerinin tümünün kesilmeden yayımlanmasını istediği röportajda, "Biz Muhammediyiz. Erdoğan'a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz cihada hazırız. Kim devlete ihanet ederse kafir oğlu kafirdir. Bunlar kafirdirler. Kılıçdaroğlu kimdir? Ermeni oğlu Ermenidir. Kızılbaşlardandır. Akşener kimdir? Diğeri kimdir? Hepsi Yahudi tohumlarıdır. Ayaklarını denk alsınlar. Zaten az kaldı. Muharrem İnce demiş 'Tarikatları cemaatleri kaldıracağım'. Hele sen dokun. Senin her yerini keseceğim. O Barış Atay gelsin cemaatleri kapatsın! Biz Hizbullahçıyız" sözlerini sarf etmişti.

Röportajın sosyal medyada yayılması ve büyük tepki toplamasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, "Bu densiz hakkında derhal gereğini yapıyoruz. En ağır şekilde ceza almasını sağlayacağımıza emin olun! Böylesi ahlaksızların peşini bırakmayız!" demişti.

İsmail Cevher Kasımoğlu da tepkiler üzerine yayımladığı videoda bir özür metni okumuştu. Kasımoğlu, "Devletimi sevdiğim için tepki verdim. Kelle melle olayı da sinirden olmuştur" demişti.

HÜDA PAR'DAN "PARTİMİZLE İLGİSİ YOK" İDDİASI

Cumhur İttifakına katılması ve AKP listelerinden aday çıkaracağını duyurması, Hizbullah ile ilişkisi nedeniyle tartışmalara neden olan HÜDA PAR'dan da açıklama geldi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada "Sokak röportajında sarf edilen sözleri hiçbir şekilde kabul edilemez buluyoruz. Videonun sosyal medyada yayılmasından sonra şahsı partimizle ilişkilendirmek, kirli ve ucuz bir algı operasyonudur" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kur Korumalı Mevduat faturası: Kamu, her 8 dolara 1 dolar kur farkı ödedi

SONRAKİ HABER

Firari sanığın yakalanmadığı Vartinis Davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...