30 Mart 2023 13:15

TMMOB'den seçim bildirgesi: Demokratik rejim kurulmalıdır

TMMOB, "Ülkemizi yaşanmaz hale getiren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yerine halk iradesine, halk egemenliğine ve güçler ayrılığına dayalı çoğulcu bir demokratik rejim kurulmalıdır" dedi.

Fotoğraf: TMMOB

Paylaş

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) 14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dair bildirge yayımladı.

İki bölüm halinde yayımlanan bildirgede “Ülkemizin güzel geleceği ve umutlu yarınlarımız için tüm üyelerimizi oy kullanmaya, oylarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

"Nasıl bir ülkede yaşıyoruz" başlıklı ilk bölümünde ülkenin tek adam rejimiyle yönetildiği, toplumun baskı altına alındığı ve mühendislik mesleğinin değersizleştirildiğine dikkat çekildi.

Bildirgenin ikinci bölümünde sosyal, siyasal ve ekonomik olarak nasıl bir ülke talep edildiği vurgulandı. Bildirgenin ikinci bölümünde ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dikkat çekildi.

Açıklamada, "Ülkemizi yaşanmaz hale getiren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yerine halk iradesine, halk egemenliğine ve güçler ayrılığına dayalı çoğulcu bir demokratik rejim kurulmalıdır" denildi.

Bildirgenin sonunda şu ifadeler yer aldı:

"14 Mayıs 2023 Seçimleri’nde yalnızca önümüzdeki beş yıl boyunca ülkemizi yönetecek cumhurbaşkanı için değil, aynı zamanda ülkemizin güvenli yarınları, çocuklarımızın umutlu geleceği için oy vereceğiz.

Ülkemizi bitmeyen krizlere sürükleyen tek adam rejiminin geleceğimizi elimizden alma çabasına karşı, Cumhuriyetimizi eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik temeller üzerinde yeniden inşa edebilme umudu için oy vereceğiz.

Toplumumuzu kuşatan karanlığa karşı aydınlıktan, savaşa karşı barıştan, dinci gericiliğe karşı laiklikten, faşizme karşı özgürlüklerden, ırkçılığa karşı eşitlikten, linç kültürüne karşı bir arada yaşamdan, rant ve sömürüye karşı emekten, yağma düzenine karşı kamusallıktan, emperyalizme karşı bağımsızlıktan ve elbette ölüme karşı hayattan yana bir ülke için oy vereceğiz.

Ülkemizin güzel geleceği, umutlu yarınlarımız için oy vereceğiz!

Tüm üyelerimizi ve yurttaşlarımızı, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde oy kullanmaya, oylarına, sandıklara ve demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyoruz."

TMMOB'un seçim bildirgesinin tamamına ulaşmak için buraya tıklayın(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi için MEB’e dava

SONRAKİ HABER

 Savaş Dinçel’in “Uçurtmanın Kuyruğu” oyunu seyirciyle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...